Γιατί οι γιατροί προτρέπουν τους γονείς να κρατούν τα πρώτα δόντια των παιδιών τους

Γιατί οι γιατροί προτρέπουν τους γονείς να κρατούν τα πρώτα δόντια των παιδιών τους

Θυμάστε όταν σας έπεσε το πρώτο δόντι;Για μερικούς από εμάς, ήταν τρομακτικό και οδυνηρό, ενώ άλλοι πήραν ένα ωραίο δώρο από τη νεράιδα του δοντιού.

Μερικοί γονείς κρατούν τα δόντια των παιδιών τους και όσο κι αν ακούγεται περίεργο,υπάρχει λόγος για τον οποίο αξίζει να το κάνετε. Σήμερα, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε έναν επιστημονικό λόγο για τον οποίο αξίζει να φυλάξετε τα δόντια των παιδιών σας.

Φυλάξτε τα δόντια για βλαστοκύτταρα

Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για έναν γονέα να μην πετάξει το πεσμένο δόντι ενός παιδιού. Ωστόσο, ένας σοβαρός λόγος συνδέεται με τη μελλοντική υγεία του. Οι επιστήμονες συστήνουν να φυλάσσονται τα δόντια για να αποκτηθούν αργότερα οδοντικά βλαστικά κύτταρα.

Μελλοντικά, αυτά τα κύτταρα μπορούν ακόμη και να σώσουν τη ζωή του ατόμου.

Τι είναι τα οδοντικά κύτταρα και πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε;

Όλοι αποτελούμαστε από μικροσκοπικά στοιχειώδη μέρη που ονομάζονται κύτταρα. Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο από αυτά με τον ίδιο τρόπο που ένα σπίτι είναι κατασκευασμένο από τούβλα. Τα κύτταρα χωρίζονται σε 3 διαφορετικές ομάδες και κάθε μία από αυτές φέρει ξεχωριστή λειτουργία. Τα βλαστοκύτταρα είναι νεαρά κύτταρα τα οποία αργότερα θα αναπτυχθούν σε μία από αυτές τις ομάδες.

Τα κύτταρα του αίματος αναπτύσσονται σε ένα τμήμα του οστού που μοιάζει σαν σφουγγάρι και ονομάζεται μυελός των οστών. Τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να ληφθούν από τα δόντια καθώς και από άλλα μέρη του οστού. Θυμηθείτε, τα δόντια πρέπει να αποθηκευτούν κατάλληλα για να είναι χρήσιμα. Οι γιατροί και οι επιστήμονες χρησιμοποιούν διάφορα είδη τεχνολογίας για τη διατήρηση και στη συνέχεια την παραγωγή βλαστικών κυττάρων.

Πως μπορούν να βοηθήσουν

Τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να αναπαράγουν οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρων στο σώμα σας. Ως εκ τούτου, μπορούν να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα. Η έρευνα δείχνει ότι τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Διεξάγονται επίσης μελέτες για την εκτίμηση της δυνατότητας των βλαστοκυττάρων όταν πρόκειται για τη θεραπεία άλλων ασθενειών, π.χ. καρδιακή προσβολή.

Θυμηθείτε ότι μερικές μελέτες μπορεί να τελειώνουν ανεπιτυχώς και θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι οι γιατροί στην κλινική είναι πραγματικοί επαγγελματίες.

Αν σας έχει συνταγογραφηθεί θεραπεία με βλαστοκύτταρα, συμβουλευτείτε τη Διεθνή Εταιρεία για την Έρευνα Βλαστικών Κυττάρων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους.

Παρέχουν επίσης μια λίστα με ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γιατρός σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Μπόνους: ενισχύστε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας με τα δικά του
δόντια

Mπορείτε να κρατήσετε τα δόντια του παιδιού σας για να τα χρησιμοποιήσετε σε πειράματα. Κάθε μελλοντική μεγαλοφυία χρειάζεται κάτι για να ξεκινήσει!

Πειραματιστείτε για την επίδραση που έχει ο καφές, η ζάχαρη ή η κόκα κόλα στο χρώμα και την πυκνότητα του δοντιού. Εάν δεν αισθάνεστε ότι θέλετε να κρατήσετε το δόντι, μπορείτε απλά να το πετάξετε ή να το θάψετε στον κήπο σας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.