Παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Κέρδισε τον Παναιτωλικό και ανέβηκε στη δεύτερη θέση η ομάδα του Πειραιά.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, αλλά πάλι προβληματικός στην τελική προσπάθεια, χρειάστηκε ένα τυχερό γκολ του Ποντένσε και ένα από θέση οφσάιντ για να καταβάλλει (2-1) την αντίσταση του Παναιτωλικού που έπαιζε με 10 στο δεύτερο ημίχρονο.

Ένα μάλλον εύκολο απόγευμα Δευτέρας είχε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού με γρήγορο, επιθετικό ποδόσφαιρο για να βρεθεί πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τον Ατρόμητο.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς, από τα πρώτα δευτερόλεπτα αυτής της αναμέτρησης της 12ης αγωνιστικής, έδειξαν ότι ήθελαν να καθαρίσουν το ματς όσο νωρίτερα γινόταν και αυτό ακριβώς συνέβη. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα ακόμη… κλασικό φετινό εντός έδρας παιχνίδι τους, με άριστη κυκλοφορία μπάλας, ταχύτατο τρανζίσιον και πολύ έντονο πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή που έφτανε ως και την εστία του Κυριακίδη.

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός ουσιαστικά ουδέποτε κατάφερε να διεκδικήσει κάτι από το ματς αφού δεν είχε απαντήσεις στο παιχνίδι του αντιπάλου. Η ομάδα του Δέλλα επιχείρησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κράτησε τη μπάλα στα πόδια του σε ποσοστό που άγγιζε το 70% και απέφυγε τα λάθη στα χαφ, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει στον βαθμό που θα ήθελε –και κατάφερε στα προηγούμενα παιχνίδια του.

Όλα μάλιστα έγιναν πιο απλά για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που βρήκε γρήγορο γκολ, μόλις στο 11′ με τον Ποντένσε ενώ ο Γκερέρο ήταν αυτός που ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο 25′ με το 2-0. Σε γενικές γραμμές το ματς παίχτηκε την περισσότερη ώρα του γύρω από την περιοχή του Κυριακίδη, με τον Ολυμπιακό να έχει διψήφιο αριθμό τελικών από το πρώτο ημίχρονο, τον απόλυτο έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο και να φτάνει τελικά σε μια άνετη νίκη αφού αυτή τη φορά κατάφερε να γίνει αποτελεσματικός μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο δε, με το σκορ ήδη στο 2-0 και την αποβολή του Χαντάκια με δεύτερη κίτρινη στο 53′, το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να διαχειριστεί το χρόνο με τη μπάλα στα πόδια για να φτάσει στο «τρίποντο». Έχασε περισσότερες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ ο Παναιτωλικός, έστω και με δέκα παίκτες κατάφερε να βάλει ένα γκολ με τον Καμαρά στην αντεπίθεση για το 2-1, χωρίς όμως να… ακουμπήσει ξανά μπάλα ως το φινάλε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.