Γνωστός Έλληνας στηρίζει και αποθεώνει Σεφερλή: «Είναι ο τελευταίος των μεγάλων»

Γνωστός Έλληνας στηρίζει και αποθεώνει Σεφερλή: «Είναι ο τελευταίος των μεγάλων»

Θέση υπέρ του Μάρκου Σεφερλή στη διαμάχη του με την Έλενα Ακρίτα παίρνει ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

«Είναι ο τελευταίος των μεγάλων» δηλώνει στην Espresso ο κ. Γεωργουσόπουλος προσθέτοντας: «Εγώ την άποψή μου για τον Μάρκο την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: τον θεωρώ πολυ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη».

Μιλώντας στη συνέχεια για όσα υποστηρίζει η Έλενα Ακρίτα ο σπουδαίος κριτικός του θεάτρου λέει χαρακτηριστικά: «Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο».

Γνωστός Έλληνας στηρίζει και αποθεώνει Σεφερλή: «Είναι ο τελευταίος των μεγάλων»

Ερωτηθείς για την άποψή του σχετικά με το αν συμφωνεί με τη φράση «ήθος του trash» ο Κώστας Γεωργουσόπουλος απαντά: «Σε καμία περίπτωση το ήθος αυτού του ανθρώπου δεν είναι τέτοιο. Απλά, ξαναλέω, δεν τον έχουν δει τον Μάρκο και γράφουν. Καταρχήν ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του εξάλλου είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι είναι trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δεο στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν».

Σύμφωνα με τον κ. Γωργουσόπουλο το κείμενο της Έλενας Ακρίτα ήταν δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι κριτική. «Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.