Η κλήρωση της εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020

Η κλήρωση της εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020

Καλές ελπίδες πρόκρισης στο Euro 2020 φαίνεται να έχει η εθνική, που θα μονομαχήσει με Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν.

Στην κλήρωση των προκριματικών του Euro και μετά την απογοητευτική πορεία της Εθνικής μας στο Nations League, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Το γεγονός αυτό, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κόντρα με περισσότερα από ένα μεγαθήρια στην προσπάθεια για πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του 2020. Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι η Εθνική μας με εξαίρεση την Ιταλία θα βρει απέναντί της ομάδες που εφόσον παρουσιαστεί όπως πρέπει μπορεί να τις κοντράρει στα ίσια.

Η γαλανόλευκη θα βρει απέναντί της πέραν της «Σκουάντρα Ατζούρα» τη Βοσνία, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν. Με τη Βοσνία, η Ελλάδα είχε κοντραριστεί και στην προσπάθειά της για πρόκριση στου Μουντιάλ του 2018 τερματίζοντας τότε πάνω από την αντίπαλό της αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Κροατία. Απέναντι στη Βοσνία είχε παίξει και στα προκριματικά του Παγκομίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ωστόσο, τότε αν και είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω από την αντίπαλό της τελικώς πήρε το εισιτήριο για τα τελικά μέσω των μπαράζ με την Ουκρανία.

Με τη Φινλανδία το διασταύρωμα τείνει να γίνει… συνήθεια καθώς μετά τα προκριματικά του Euro της Γαλλίας ήρθε και αυτό προ λίγων εβδομάδων στο Nations League. Από εκεί και πέρα, η Αρμενία φέρνει στο μυαλό μνήμες από την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μιας και ήταν αντίπαλός μας στον δρόμο για το μαγικό ταξίδι της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004, ενώ το Λιχτενστάιν είχε βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Υπενθυμίζεται πως την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Όσον αφορά τις ημερομηνίες των προκριματικών θα διεξαχθούν δύο αγώνες από τις 21 μέχρι τις 26 Μαρτίου, δύο αγώνες στις 7-8 και 10-11 Ιουνίου, δύο αγώνες από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο αγώνες από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και δύο αγώνες από τις 14 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι της προκριματικής φάσης του EURO 2020: 

1ος όμιλος

Αγγλία

Τσεχία

Βουλγαρία

Μαυροβούνιο

Κόσοβο

2ος όμιλος

Πορτογαλία

Ουκρανία

Σερβία

Λιθουανία

Λουξεμβούργο

3ος όμιλος

Ολλανδία

Γερμανία

Β Ιρλανδία

Εσθονία

Λευκορωσία

4ος όμιλος

Ελβετία

Δανία

Ιρλανδία

Γεωργία

Γιβραλτάρ

5ος όμιλος

Κροατία

Ουαλία

Σλοβακία

Ουγγαρία

Αζερμπαϊτζάν

6ος όμιλος

Ισπανία

Σουηδία

Νορβηγία

Ρουμανία

Νησιά Φερόε

Μάλτα

7ος όμιλος

Πολωνία

Αυστρία

Ισραήλ

Σλοβενία

ΠΓΔΜ

Λετονία

8ος όμιλος

Γαλλία

Ισλανδία

Τουρκία

Αλβανία

Μολδαβία

Ανδόρα

9ος όμιλος

Βέλγιο

Ρωσία

Σκωτία

Κύπρος

Καζακστάν

Σαν Μαρίνο

10ος όμιλος

Ιταλία

Βοσνία

Φινλανδία

Ελλάδα

Αρμενία

Λιχτενστάιν

Η κλήρωση της εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.