Γαλλία: Τελειώνουν διά νόμου τα χαστούκια των γονιών στα παιδιά!

Γαλλία: Τελειώνουν διά νόμου τα χαστούκια των γονιών στα παιδιά!

Το γαλλικό κοινοβούλιο βάζει φρένο στη σωματική βία εναντίον των παιδιών στο σπίτι.

Mε συντριπτική πλειοψηφία (51 ψήφοι υπέρ και 1 κατά) οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν νόμο που απαγορεύει στους γονείς να χαστουκίζουν τα παιδιά τους.

Ο νόμος περί «σωματικής τιμωρίας ή ταπείνωσης», τον οποίο καλείται τώρα να επικυρώσει και η Γερουσία, αποβλέπει στο να διασφαλίσει ότι η γονική εξουσία θα ασκείται χωρίς τη βία σε μια χώρα όπου το 85% των γονέων καταφεύγουν στη σωματική τιμωρία. Αν και η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια στα γαλλικά σχολεία, όλες οι προηγούμενες προσπάθειες απαγόρευσής της στο σπίτια είχαν αποτύχει. Η βουλευτής Μοντ Πετίτ, του κόμματος του Γάλλου προέδρου Μακρόν, η οποία προώθησε το νομοσχέδιο, είπε ότι ο στόχος του είναι να ενθαρρύνει την κοινωνία να αλλάξει στάση ως προς το ζήτημα αυτό.

Στη Γαλλία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η άσκηση βίας σε παιδιά διώκεται ποινικά, αλλά αναγνωρίζεται στους γονείς το δικαίωμα να λαμβάνουν άλλα πειθαρχικά μέτρα.

Η υπερψήφιση του νόμου από τη Βουλή έρχεται λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό έως θανάτου ενός εννιάχρονου με σκουπόξυλο στη Μυλούζ, επειδή είχε αρνηθεί να διαβάσει τα μαθήματά του. Η αστυνομία συνέλαβε τον μεγαλύτερο αδελφό του ως βασικό ύποπτο και δύο αδελφές και τη μητέρα του ως συνενόχους.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.