Αυτοί είναι οι πιο επιδραστικοί διάσημοι στο Twitter για το 2018

Αυτοί είναι οι πιο επιδραστικοί διάσημοι στο Twitter για το 2018

Μπορεί να έκανε μόλις 13 αναρτήσεις μέσα στο 2018, αλλά όπως φαίνεται ήταν αρκετές για να την αναδείξουν ως την πιο επιδραστική προσωπικότητα στο Twitter για το 2018.

Σύμφωνα με την σχετική λίστα της εταιρίας Brandwatch, η οποία μελετά τα social media, η σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ βρίσκεται εφέτος στην κορυφή των πιο επιδραστικών (influential) γυναικών στον κόσμο.

Πρώτος στην αντίστοιχη λίστα των ανδρών είναι ο βρετανός τραγουδιστής Λίαμ Πέιν, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, με σκορ 97 πόντους στους 100. Τον Πέιν ακολουθούν μεταξύ άλλων στο Twitter οι Ντόναλντ Τραμπ, Κέιτι Πέρι, Κιμ Καρντάσιαν και Ντέμι Λοβάτο.

Τα σκορ βασίζονται σε διάφορα στατιστικά του Twitter, αλλά η λίστα προκύπτει κυρίως με βάση τον βαθμό του engagement που δημιουργεί κάθε λογαριασμός – για πόσον χρόνο δηλαδή απασχολεί ο κάθε λογαριασμός τον καθένα.

Το παράδοξο είναι πως ενώ θεωρούνται άκρως επιδραστικοί, πολλοί από τους διάσημους της λίστας ασχολούνται ελάχιστα με το Twitter, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Τέιλορ Σουίφτ.

«Παρόλο που βοηθούν οι πολλοί followers, τα retweets και οι απαντήσεις, με όσο πιο πολλούς επιδραστικούς ανθρώπους εμπλέκονται, τόσο μεγαλύτερο είναι το σκορ τους. Για παράδειγμα ο Τζάστιν Μπίμπερ, που βρίσκεται συνεχώς στο top 10 τα τελευταία τρία χρόνια, σπανίως χρησιμοποιεί το Twitter, ωστόσο καταφέρνει να εντείνει πολύ το engagement», εξηγεί η Τζέμα Τζόις από το Brandwatch.

Αυτοί είναι οι πιο επιδραστικοί διάσημοι στο Twitter για το 2018

Οι 5 πιο επιδραστικές γυναίκες στο Twitter για το 2018

1. Τέιλορ Σουίφτ

2. Κέιτι Πέρι

3. Κιμ Καρντάσιαν

4. Ντέμι Λοβάτο

5. Ελεν ντε Τζένερις

Οι 5 πιο επιδραστικοί άντρες στο Twitter για το 2018

1. Λίαμ Πέιν

2. Ντόναλντ Τραμπ

3. Τζάστιν Μπίμπερ

4. Μπαράκ Ομπάμα

5. Κριστιάνο Ρονάλντο

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.