Θρίλερ στον αέρα για τη Μέρκελ – Bλάβη στο αεροσκάφος, σενάριο για εγκληματική ενέργεια!

Θρίλερ στον αέρα για τη Μέρκελ – Bλάβη στο αεροσκάφος, σενάριο για εγκληματική ενέργεια!

Πιο σοβαρή από ότι θεωρήθηκε αρχικά ήταν η τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος που θα μετέφερε την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στην Αργεντινή για τη σύνοδο των G20.

Η καγκελάριος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική και πρόωρη επιστροφή στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού Der Speigel, ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους τύπου Airbus Α340-30 τέθηκε εκτός λειτουργίας, μία ώρα μετά την απογείωση από το Βερολίνο.

Ο χειριστής του μηχανήματος έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος είναι κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

Ενα τέτοιο περιστατικό θεωρείται επικίνδυνο και δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή ενώ το αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας. Μόνο με τη βοήθεια ενός δορυφορικού τηλεφώνου, το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους κατάφερε να έρθει σε επαφή με το κέντρο ελέγχου πτήσεων και να ζητήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Θρίλερ στον αέρα για τη Μέρκελ – Bλάβη στο αεροσκάφος, σενάριο για εγκληματική ενέργεια!

Οταν το A340 τελικά έφτασε στην Κολωνία, παρουσιάστηκε άλλο ένα πρόβλημα. Καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει μικρό μέρος από τα καύσιμα και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία, το πρόβλημα στην προσγείωση ήταν ακόμα σοβαρό.

Ετσι το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά. Η Μέρκελ θα πετάξει τελικά σήμερα Παρασκευή με αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Κολωνία στη Μαδρίτη. Από εκεί θα αναχωρήσει με προγραμματισμένη πτήση της Iberia για το Μπουένος Αιρες, αλλά θα χάσει την έναρξη της συνόδου των G20. Το Airbus Α340-30 της Lufthansa ήταν επιβατικό πριν μετασκευαστεί σε κυβερνητικό αεροσκάφος πριν από δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.