Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία

«Τελικός» για την πρόκριση κόντρα στη Μίλαν.

Ο εκπληκτικός Σα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο γνωστός εκτός έδρας Ολυμπιακός κόντρα στη Μπέτις (1-0). Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο επί 90 λεπτά και τώρα θέλει νίκη με δυο γκολ επί της Μίλαν.

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην έδρα της εξαιρετικής Μπέτις για την 5η αγωνιστική του Europa League, ωστόσο το τελικό 1-0 των Ισπανιών και η νίκη της Μίλαν φέρνει τον όμιλο στο αναμενόμενο σενάριο πλέον: οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται νίκη επί της Μίλαν την τελευταία αγωνιστική με 2-0, 3-1 ή οποιοδήποτε σκορ με διαφορά τριών γκολ για να προκριθούν.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, η Μπέτις όπως αναμενόταν ξεκίνησε με κατοχή μπάλας, η οποία πάντως ήταν φλύαρη, γεγονός που πιστώνεται στην εξαιρετική τακτική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν σωστά στα χαφ, είχαν καλές αλληλοκαλύψεις και τοποθετήσεις στην άμυνά τους, περιορίζοντας τα ατομικά λάθη στο ελάχιστο. Μάλιστα, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία χτύπησαν την ισπανική ομάδα στο αμυντικό τρανζίσιον με γρήγορες αντεπιθέσεις και καλή κυκλοφορία μπάλας από την πλευρά τους.

Η ομάδα του Μαρτίνς σε γενικές γραμμές έκανε αυτά που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας δύο καλές φάσεις ως το τέταρτο με Μπουχαλάκη και Καμαρά. Η Μπέτις αντίθετα δεν μπορούσε να κάνει το γνωστό αυτοματοποιημένο παιχνίδι της, φτάνοντας τελικά στην κλασική ευκαιρία του 17′ από στημένη μπάλα. Μετά το φάουλ που εκτελέστηκε, ο Σισέ έκανε πέναλτι στον Μαντί, όμως ο Ζοζέ Σα κράτησε το 0-0 με εντυπωσιακή διπλή επέμβαση.

Στο 29′ οι Πειραιώτες έχασαν τη δική τους πρώτη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά ελάχιστα άουτ του Μπουχαλάκη, όμως δέκα λεπτά αργότερα η Μπέτις άνοιξε το σκορ με το δυνατό σουτ του Κανάλες εκτός περιοχής, στη μία φάση που ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι της και τη μοναδική ευκαιρία της σε κανονική ροή αγώνα στο πρώτο 45λεπτο. Γρήγορα πάντως οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, συνεχίζοντας το καλό παιχνίδι τους και κλείνοντας το ημίχρονο με τη μεγάλη ευκαιρία του Φορτούνη (έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μαντί).

Ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τη Μπέτις να έχει τη μπάλα στα πόδια και τον Ολυμπιακό να αμύνεται αποτελεσματικά ως επί το πλείστον. Οι Ισπανοί είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 59′ με το δοκάρι του Σανάμπρια και την επέμβαση του Σα, ενώ οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και δημιουργήσουν φάσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο. Πολύ πιο ανούσιος στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, με τη Μπέτις να ελέγχει το ματς ως το φινάλε του αγώνα. Εκεί, ο Σα κράτησε το 1-0 με διπλή απόκρουση στο 90′ και ο Σισέ έχασε την ευκαιρία για το 1-1 στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μπέτις (7-2) 11
2. Μίλαν (11-6) 10
3. Ολυμπιακός (8-5) 7
4. Ντουντελάνζ (3-16) 0

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.