Και γνωστός παρουσιαστής στο «μικροσκόπιο» των αρχών – Υπό διερεύνηση η εμπλοκή του στο «χρυσό» κύκλωμα λαθρεμπορίας

Και γνωστός παρουσιαστής στο «μικροσκόπιο» των αρχών - Υπό διερεύνηση η εμπλοκή του στο «χρυσό» κύκλωμα λαθρεμπορίας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού που εξάρθρωσε η αστυνομία και αρχηγός του οποίου ήταν γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, η εμπλοκή του οποίου στο κύκλωμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ένας αμύθητος θησαυρός στο υπόγειο της βίλας του γνωστού ενεχυροδανειστή

Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε θέση φύλαξης VIP προσώπου και ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωνε τον ενεχυροδανειστή για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στο διαβιβαστικό αναφέρεται πως ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα αστυνομικός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο ότι είχε στηθεί επιχείρηση από την αστυνομία, η οποία αναβλήθηκε και πως θα τον ενημέρωνε εκ νέου αν είχε κάποια άλλη πληροφορία.

Ο ενεχυροδανειστής, ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της μίας από τις δύο ομάδες του κυκλώματος, είχε αναλάβει τον ρόλο της συγκάλυψης, τροφοδότησης με χρυσό και «ξεπλύματος»βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος ήθελε να επεκταθεί επιχειρηματικά σε Ισπανία, Πορτογαλία και Λας Βέγκας, φιλοδοξώντας να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερα πλούτη και έκανε επιχειρηματικά σχέδια που θα του απέφεραν ακόμα περισσότερα εκατομμύρια.

Πρόσφατα είχε δαπανήσει 360.000 ευρώ για την ανακαίνιση της θαλαμηγού του, την οποία νοίκιαζε σε τουρίστες, ενώ στο σπίτι και στο εξοχικό του βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, πανάκριβα ρολόγια και χρυσές λίρες.

Ήταν τόσο καλά μελετημένες οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος, που σε αυτό εμπλέκονταν ακόμα και Κινέζοι που διατηρούν καταστήματα στην Αθήνα, καθώς ο ενεχυροδανειστής μετέτρεπε το χρήμα από το λαθρεμπόριο σε κινεζικό νόμισμα και τους το έδινε για να εισάγουν στην Ελλάδα κινεζικά ρούχα.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στα σπίτια των υπόλοιπων συλληφθέντων βρέθηκε ειδική κρύπτη με 323 χρυσές λίρες και χιλιάδες ευρώ κάτω από ξύλινη σκάλα, αλλά και πίσω από μπανιέρα σπιτιού.

Τα μέλη του κυκλώματος μάλιστα διατηρούσαν θυρίδες με εκατοντάδες χρυσά κοσμήματα, ενώ βρέθηκαν ράβδοι χρυσού, αξίας 600.000 ευρώ σε σπίτι και καταστήματα, πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως επίσης ναρκωτικά και όπλα.

Οι συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα, αρχηγός του οποίου φέρεται να είναι ο γνωστός ενεχυροδανειστής, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τοκογλυφία, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.