Aρκούδα κατασπάραξε μητέρα και τη 10 μηνών κόρη της

Aρκούδα κατασπάραξε μητέρα και τη 10 μηνών κόρη της

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 37χρονη γυναίκα μαζί με την 10 μηνών κόρη της, όταν δέχτηκαν επίθεση από αρκούδα γκρίζλι, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι τους.

Η συγκλονιστική ιστορία, κάνει τον γύρο του κόσμου. Η 37χρονη Valérie Théorêt μαζί με τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού της, Gjermund Roesholt, είχαν αποφασίσει να περάσουν μερικούς από τους μήνες της άδειας σε εκείνα τα εδάφη που μισθώνονται από την κυβέρνηση για την παγίδευση γουνοφόρων ζώων.

Η 37χρονη γυναίκα, εργαζόταν ως δασκάλα Γαλλικών στο δημοτικό σχολείο του Whitehorse, αλλά το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε άδεια μητρότητας.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο Gjermund Roesholt βγήκε από την καλύβα όπου ζούσαν όλοι μαζί προκειμένου να ελέγξει τις παγίδες που είχαν στήσει.

Στον δρόμο του συνάντησε μια αρκούδα γκρίζλι, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε. Όταν όμως έφτασε κοντά στο σπίτι όπου ζούσε με την σύντροφο και την 10 μηνών κόρη τους, ήρθε αντιμέτωπος με την τραγική αλήθεια.

Η αρκούδα τον είχε «προλάβει» και είχε ήδη σκοτώσει προηγουμένως την 37χρονη Valérie Théorêt και την κόρη του, Adele Roesholt.

«Όταν επέστρεψε στην καλύβα, βρήκε τα πτώματα της συζύγου και του παιδιού του, ακριβώς έξω από το σπίτι όπου έμεναν», ανέφερε η έκθεση του ιατροδικαστή.

Πιστεύεται πως μαμά και κόρη είχαν βγει για βόλτα είτε αργά το πρωί είτε νωρίς το απόγευμα της μοιραίας ημέρας, με αποτέλεσμα να δεχτούν τη θανατηφόρα επίθεση.

Ο Roesholt, που κυνηγάει και παγιδεύει ζώα όλη του τη ζωή, έστειλε σήμα κινδύνου το οποίο πρώτοι έλαβαν οι κάτοικοι του χωρίου Μάγιο.

Να σημειώσουμε, ότι περίπου 7.000 αρκούδες γκρίζλι ζουν στην περιοχή του Γιούκον, αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες. Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση που είχε καταγραφεί ήταν το 2006.

Οι αρκούδες γκρίζλι πέφτουν σε χειμερία νάρκη μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου. Ωστόσο η αύξηση της θερμοκρασίας είχε ως αποτέλεσμα κάποιες να εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.