Απογοητευτική η ΑΕΚ, παραμένει στους 0 βαθμούς

Απογοητευτική η ΑΕΚ, παραμένει στους 0 βαθμούς

Άλλη μια ήττα για την ΑΕΚ στο Champions League, 2-0 από τον Άγιαξ αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, πάλι χωρίς βαθμό η Ενωση, που «κρεμάστηκε» άλλη μια φορά από τον Λιβάγια που είδε κόκκινη κάρτα.

H AEK κλήθηκε να παίξει τα ρέστα της για την διατήρηση των μαθηματικών ελπίδων της για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου της μέσα σε ένα κλίμα πολύ έντονης κρίσης και αμφισβήτησης. Η προσδοκία τόσο του προπονητή της όσο και του κόσμου της ήταν ότι αυτή η ατμόσφαιρα δεν θα μεταφερθεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και όντως, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα ξεχάστηκαν όταν ο διαιτητής σφύριξε για πρώτη φορά και η ΑΕΚ ρίχτηκε στη μάχη κόντρα σε μια εμφανώς ανώτερη ομάδα.

Αυτή η ανωτερότητα φαινόταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο θύμιζε σε υπερβολικό βαθμό το παιχνίδι των δυο ομάδων στο Άμστερνταμ. Ο Άγιαξ δηλαδή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε αλλά η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, με τον Τσιγκρίνσι να είναι εξαιρετικός και τον Μπακάκη να γίνεται τρίτο στόπερ και να βοηθάει τον Ουκρανό και τον Οικονόμου, δεν τον άφησε να μετουσιώσει σε φάσεις την υπεροχή του. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ο Άγιαξ δεν έκανε την Ένωση να καρδιοχτυπήσει ενώ αν ο Πόνσε είχε δράσει πιο γρήγορα στο 45′ όταν έγινε κάτοχος της μπάλας σε καλή θέση, θα μπορούσε να είχε γίνει και το 1-0.

Το παιχνίδι στην επανάληψη κινήθηκε στο ίδιο τέμπο με τον Άγιαξ να έχει ένα δοκάρι στο 63′ μεν αλλά την ΑΕΚ να φαίνεται να βρίσκεται σε μια ελεγχόμενη αμυντική κατάσταση δε. Τελικά, το ματς κρίθηκε με μια άμυαλη ενέργεια του (έτσι κι αλλιώς, πολύ αρνητικού) Λιβάγια που χρησιμοποίησε το χέρι του για να διώξει τη μπάλα στο 67′. Το πέναλτι δόθηκε, ο Κροάτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο εξαιρετικός Τάντιτς έκανε το 0-1.

Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Άγιαξ ανέβασε ρυθμούς για να εκμεταλλευτεί το σοκ της ΑΕΚ, πέτυχε γρήγορα ένα δεύτερο γκολ και πάλι με τον Τάντιτς και το τελικό 0-2 αφήνει την ΑΕΚ χωρίς βαθμό μετά από 5 αγωνιστικές. Πλέον, αν η ΑΕΚ χάσει και στην Πορτογαλία από την Μπενφίκα θα κατέχει το αρνητικό ρεκόρ των… μηδέν βαθμών σε ομίλους Champions League, κάτι που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει πάθει ποτέ στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.