«Καίει» υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η δικογραφία για το C4i

«Καίει» υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η δικογραφία για το C4i

Όχι έναν, αλλά πολλούς πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ φέρεται να «καίει» η δικογραφία για το C4i, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η περίπου 20.000 σελίδων δικογραφία βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα κλειδωμένη σε αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου και θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια.

Στη δικογραφία θα γίνεται λόγος για παθητική δωροδοκία, ενώ επισημαίνεται πως το αδίκημα «τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού απαξ και κατ’ εξακολούθηση».

Το όνομα του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται καταθέσεις για τις επαφές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το ημερολόγιο της πρώην γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, στο οποίο αναφέρονται πολλά και πολύ γνωστά ονόματα που είχαν επαφές με τον Mr Siemens.

Γνώστες της δικογραφίας λένε πως προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αποφάσεις υπέρ μιας συγκεκριμένης εταιρίας άλλαζαν μετά τα τηλεφωνήματα που γινόντουσαν. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πολύ συχνή ήταν η επικοινωνία του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Τσουκάτο.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα στοιχεία για την υπόθεση προέκυψαν ύστερα από κατάθεση νέου μάρτυρα, που προσήλθε αυτοβούλως πριν από περίπου ένα μήνα στον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο, χειρίζεται την υπόθεση που αφορά στην ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC και μέσω υπεργολαβίας στη Siemens.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, άριστος γνώστης του θέματος και των παρασκηνιακών διεργασιών εκείνης της περιόδου, έχει καταθέσει για μίζες που αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.