Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Καλιφόρνια

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Καλιφόρνια

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά Camp Fire, την πιο φονική στην ιστορία της Καλιφόρνιας αυξήθηκε σε 87 νεκρούς.

Η τεράστια φωτιά στην Καλιφόρνια κατάστρεψε ολοσχερώς την ορεινή πόλη Παραντάις στα βόρεια της Πολιτείας και έκαψε τα πάντα στο διάβα της για παραπάνω από 2 εβδομάδες.

Η φωτιά άρχισε στις 8 Νοεμβρίου καίγοντας συνολικές εκτάσεις 620 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αφήνοντας περισσότερους από 200 αγνοούμενους, ενώ κατέστρεψε 14.000 σπίτια τόσο στην πόλη Παραντάις, όσο και γύρω από αυτή.

Το μέτωπο της φωτιάς είχε επεκταθεί σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τις τοπικές δασικές και πυροσβεστικές αρχές.

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά Camp Fire, την πιο φονική στην ιστορία της Καλιφόρνιας αυξήθηκε σε 87 νεκρούς μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων πτωμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο αριθμός των αγνοούμενων αναθεωρήθηκε σήμερα προς τα κάτω, στους 249 αγνοούμενους, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη στην Κομητεία Μπουτ. Ο αριθμός των αγνοουμένων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, καθώς υπήρξαν προηγούμενες εκτιμήσεις για 475 αγνοούμενους, ενώ πολλοί από αυτούς που θεωρούνταν αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σε καταφύγια, σε ξενοδοχεία ή φιλοξενήθηκαν από φίλους τους, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους.

Επίσης, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενους, δεν γνώριζαν ότι το όνομά τους είχε συμπεριληφθεί στην σχετική λίστα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.