Μίλησε η εμπειρία: Η συμβουλή του Τσίπρα προς την Ιταλία

Μίλησε η εμπειρία: Η συμβουλή του Τσίπρα προς την Ιταλία

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Αλέξης Τσίπρας συμβούλεψε την Ιταλία να υποχωρήσει στην κόντρα με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της.

Η εμπειρία της ελληνικής κρίσης και συγκεκριμένα το παράδειγμα του 2015 φαίνεται πως ώθησε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει μια συμβουλή στη Ρώμη, όσον αφορά στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκείνη και την ΕΕ για τον προϋπολογισμό: Να υποχωρήσει τώρα, γιατί αργότερα θα είναι χειρότερα.

Να αλλάξει πορεία και να κάνει τώρα αυτό που ούτως ή άλλως θα αναγκαστεί να κάνει αργότερα, φέρεται να συμβούλευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός την Ιταλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ιταλική εφημερίδα, πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας προσέγγισε προσωπικότητες της Ιταλίας, γιατί είχε να δώσει «κάποιες εξηγήσεις και μία συμβουλή».

Όσον αφορά, ειδικότερα, στις εξηγήσεις, η εφημερίδα αναφέρεται στην απόσταση που διατήρησε η Ελλάδα αναφορικά με τη διαμάχη της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα κινούσα υποψίες», φέρεται να είπε ο Τσίπρας.

Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε και μία συμβουλή προς τους Ιταλούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. «Είναι καλύτερα να κάνετε σήμερα αυτό που θα κάνετε ούτως ή άλλως αύριο», σημείωσε και συμπλήρωσε, εννοώντας σύμφωνα με τη Corriere della Sera ενδεχομένως την επιλογή της εξόδου από το ευρώ: «Εάν έχετε κάποια άλλη ιδέα, τότε καλή τύχη».

Παραπέμποντας στην ελληνική εμπειρία, η εφημερίδα παρατηρεί ότι ο Τσίπρας, όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία, προκειμένου η Ιταλία να μην βρεθεί στην ίδια θέση, αφ’ότου θα έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στη χώρα, πληρώνοντας το τίμημα πιο ακριβά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.