Βαρουφάκης: «Θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με γερμανικό κόμμα»

Βαρουφάκης: «Θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με γερμανικό κόμμα»

Υποψήφιος στις γερμανικές Ευρωεκλογές θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Tageszeitung του Βερολίνου.

Ο ίδιος ο πρώην ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, απάντησε για ποιον λόγο επέλεξε τη Γερμανία για να κατέλθει υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

“Η βασική μου μέριμνα, ασχολία, είναι ως γραμματέας του νέου κόμματος “Μέρα 25” να προετοιμάσω και να ηγηθώ των συνδυασμών μας στην Ελλάδα στις εθνικές εκλογές. Το μετερίζι μου είναι οι εθνικές εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο στην Ελλάδα. Αλλά ως “Μέρα 25″ που είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του πανευρωπαϊκού κινήματος είμαστε το μόνο κόμμα που δεν αντιμετωπίζουμε τις ευρωεκλογές ως πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, Θεωρούμε ότι η απόδραση από τη χρεοκοπία των νοικοκυριών δεν θα έρθει μόνο μέσω από τη νομοθεσία που θα έρθει στην ελληνική βουλή αλλά χρειάζεται πανευρωπαϊκό κίνημα. Το κόμμα μας στη Γερμανία με τιμάει με την πρόταση να ηγηθώ συμβολικά του ευρωψηφοδελτίου. Κίνηση που συμβολίζει τον τερματισμό του μυθεύματος ότι στην Ευρώπη έχουμε σύγκρουση Βορρά και Νότου, όταν στην πραγματικότητα συγκρούονται οι προοδευτικές δυνάμεις και απόψεις με τις αντιδραστικές και αυταρχικές” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.