Ξέφυγε πάλι ο Τσαβούσογλου – Τι είπε για τη «Δυτική Θράκη»

Ξέφυγε πάλι ο Τσαβούσογλου - Τι είπε για τη «Δυτική Θράκη»

Στην προσπάθεια του να αποτάξει την απόφαση-κόλαφο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την φυλάκιση του επικεφαλής του φιλο- κουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τη στάση του ΕΔΑΔ, έναντι της χώρας μας, για την "Δυτική Θράκη".

Σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN Türk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθούν σε αυτή ως Τουρκία.

Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη, όπως είπε, και ακόμη απαγορεύουν στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη ‘Τούρκος’.

«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου ‘Τούρκος’. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ» δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε και μαθήματα διπλωματίας προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι “ξεπέρασε τα όρια” ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.