Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση της ανομίας

Nέα δημοσκόπηση: Το προβάδισμα και η πρόθεση ψήφου

Οι 2 στους 3 δηλώνουν ότι οι εξαγγελίες για προσλήψεις επηρεάζουν λίγο έως καθόλου την πρόθεση ψήφου τους

Το σταθερό «τετραπλό» προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 ποσοστιαίες μονάδες – το προβάδισμα μεγαλώνει στις 9,5 μονάδες στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται κατά 35% στην παράσταση νίκης, ενώ ο κ.Μητσοτάκηςκαι πάλι προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κατά 11 μονάδες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ κερδίζει και τον «κανένα» συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%, έναντι 24% του κ.Τσίπρα και 34% του «κανένας από τους δύο».

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 31,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% του κυβερνώντος κόμματος. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 58% στην παράσταση νίκης, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η επόμενη βουλή θα είναι πεντακομματική, αφού το Ποτάμι φέρεται να συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1%, η Ενωση Κεντρώων 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, ενώ στο 13,% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

glp1
glp2
glp3
glp4

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναδεικνύονται από τη δημοσκόπηση περίπου οι 3 στους 4 πολίτες (73%) πιστεύουν ότι τα φανόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποτίμηση από τους πολίτες κινήσεων που έκανε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Ετσι, στο ερώτημα κατά πόσο επηρεάζονται στην πρόθεση ψήφου από υποθέσεις σκανδάλων, το 53% απαντά «λίγο» έως «καθόλου», ενώ το 26% απαντά από «πολύ» έως «αρκετά».

Το χαρτί των προσλήψεων στο δημόσιο πάντως, φαίνεται να αφήνει περίπου αδιάφορους 2 στους 3 ερωτηθέντες (σε ποσοστό 64% απαντούν από «λίγο» έως «καθόλου»), ενώ σε ποσοστό 17% απαντούν «πολύ» έως «αρκετά». Τα ποσοστά μάλιστα, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, επίσης, ο ένας στους δύο πολίτες δηλώνουν ότι οι επενδύσεις δεν διευκολύνται από την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ οι 4 στους 10 (42%) δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. «Μάλλον άνετη» έως «πολύ άνετη» χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση μόλις το 11% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.