«Τελείωσαν» το τμήμα εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.

«Τελείωσαν» το τμήμα εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.

Πέφτουν κεφάλια στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το ρεζιλίκι με τα ημερολόγια του 2019.

Ξηλώνεται» το τμήμα εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις ατζέντες της ΕΛ.ΑΣ. για το έτος 2019, στις οποίες περιλαμβανόταν παγκόσμιος χάρτης που ανέγραφε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο»!

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, 14 άτομα (αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό) που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία πήραν… φύλλο πορείας, καθώς φέρονται να είχαν την ευθύνη για την παραλαβή των ημερολογίων. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο εάν υπεισέρχεται το στοιχείο του δόλου για όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χθες, 21 Νοεμβρίου, ότι προέβη σε άμεση ανάκληση των νέων ημερολογίων.

Οι ατζέντες που… έκαψαν

Ενόψει του νέου έτους, η Ελληνική Αστυνομία διέθεσε προς πώληση τις ατζέντες του 2019, οι οποίες έχουν στο πίσω μέρος τους -ως είθισται- χάρτες. Μόνο που φέτος, οι χάρτες αυτοί προκάλεσαν αντιδράσεις στους κύκλους της ΕΛΑΣ.

Ο λόγος; Η ΠΓΔΜ αναγράφεται ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως Βόρεια Κύπρος. Αυτό έκανε αρκετούς να μιλήσουν για «μια Αστυνομία που υπάκουσε σε κομματικές εντολές για φακέλωμα οποιουδήποτε μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αλλά και για «φαινόμενα παρακμής».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.