Νέες απειλές Γιλντιρίμ: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει»

Νέες απειλές Γιλντιρίμ: «Η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει»

Ο πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου Μπιναλί Γιλντιρίμ ρίχνει για άλλη μια φορά λάδι στη φωτιά, απειλώντας την Κύπρο σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιεί η ExonModile στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μας στις θάλασσες», τονίζει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στη Σμύρνη για το ερευνητικό “Koca Piri Reis” «οι μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα κάνουν έρευνες πρέπει να ξέρουν τα όριά τους. Η Τουρκία θα απαντά σε όλες τις προσπάθειες τετελεσμένων στα νόμιμα συμφέροντα της στην ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Και θα κάνει αυτό που πρέπει. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μας στις θάλασσες».

Συνεχίζοντας είπε: «Σήμερα η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να καταπατήσουν τις αρμοδιότητες και τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες.Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή περιουσία και κληρονομιά της ανθρωπότητας. Άρα η εκμετάλλευση και η οικειοποίηση αυτών από μόνο μια χώρα, μια κοινότητα δεν έχει καμία σχέση με εθνικό και διεθνές δίκαιο. Και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη γύρω από την Κύπρο και στην εξόρυξη του φυσικού πλούτου από τον βυθό της θάλασσας θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια συμφωνία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου με τον Νότο. Αυτό είναι ένα σημείο καμπής».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.