Ολοκληρώθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί στη Ζάκυνθο – Στα… μαλακά οι ένοχοι

Ολοκληρώθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί στη Ζάκυνθο - Στα... μαλακά οι ένοχοι

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο. Αθώοι κρίθηκαν οι 3 από τους 9 κατηγορούμενους...

Ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μπακαρί στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάχθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη. Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη. Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν όταν 9 έτη για τους τρεις πρώτους και 10 έτη για τον 9ο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ο νεαρός φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 στον Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε ύστερα από καβγά. Ο καβγάς, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μια παρέα Σέρβων με αφορμή μια selfie.

Ο άτυχος Μπακάρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα. Όλοι αρνούνταν ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστήριζαν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.