Ιερέας υποστήριζε πως είναι το Άγιο Πνεύμα και βίαζε πιστές στο σπίτι του

Ιερέας υποστήριζε πως είναι το Άγιο Πνεύμα και βίαζε πιστές στο σπίτι του

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ένας πάστορας από την Νότια Κορέα, για τον βιασμό οκτώ γυναικών που εκκλησιάζονταν στον ναό που ιερουργούσε, στη Σεούλ.   

Ο 75χρονος Λι Τζάι-ροκ, είχε ένα ποίμνιο που ξεπερνούσε τους 130.000 πιστούς, στην κεντρική εκκλησία του Μαμίν.

Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, τα θύματά του έκαναν λόγο για μια «θεϊκή δύναμη» που τις υποχρέωνε να υπακούσουν σε ό,τι ζητούσε επειδή «ήταν ο Θεός».

Ο Λι ίδρυσε την Κεντρική Εκκλησία του Μαμίν το 1982 έχοντας μόλις 12 ακολούθους. Όμως μέσα στις επόμενες δεκαετίες η εκκλησία του γιγαντώθηκε συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες πιστούς. Στην ιστοσελίδα του, ο Λι υπόσχεται θαύματα σε όσους του τον ακολουθήσουν και χρηματοδοτήσουν «με το υστέρημά τους» την εκκλησία του.

Πριν λίγους μήνες, τρεις γυναίκες κατήγγειλαν πως ο ιερέας τις κάλεσε σπίτι του και τις ανάγκασε να συνευρεθούν σεξουαλικά μαζί του.

«Ήμουν ανήμπορη να του το αρνηθώ», είπε μία από αυτές. «Ήταν κάτι περισσότερο από βασιλιάς. Θεός», πρόσθεσε η ίδια γυναίκα που ήταν μέλος της εκκλησίας του Λι από τα παιδικά της χρόνια. Λίγο αργότερα ήρθαν οι καταθέσεις 5 ακόμα γυναικών και ο Λι συνελήφθη τον Μάιο.    Το δικαστήριο έκρινε πως ο Λι κακοποίησε και βιάσε τα θύματά του δεκάδες φορές σε βάθος χρόνου.

«Μέσα από τα κηρύγματά του, ο κατηγορούμενος υποστήριζε, τόσο ευθέως όσο και πλαγίως, πως ήταν το Άγιο Πνεύμα. Θεοποιούσε τον εαυτό του», υπογράμμισε κατά την ανάγνωση της απόφασής του, ο δικαστής Τσανγκ Μουν-σανγκ.  Ο συνήγορος του Λι υποστήριξε πως οι γυναίκες έλεγαν ψέματα από εκδίκηση επειδή είχαν αφοριστεί από την εκκλησία του Λι. Ωστόσο η γραμμή υπεράσπισης δεν έπεισε το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.