Γερμανός παπάς έκλεψε 120.000 ευρώ από την εκκλησία για να παίξει στη λοταρία

Γερμανός παπάς έκλεψε 120.000 ευρώ από την εκκλησία για να παίξει στη λοταρία

Υπέκυψε στον πειρασμό! Γερμανός ιερέας παραδέχτηκε στο ποίμνιό του ότι έκλεψε 120.000 ευρώ από την εκκλησία, παρασυρόμενος από τη λοταρία.

Ο παπάς ομολόγησε την…κακή πράξη ενώπιον περίπου 40 αδελφών στην λειτουργία της Κυριακής. «Απατεώνες του διαδικτύου που έκαναν ψεύτικη λοταρία με ξεγέλασαν» είπε ο Μπέρναρντ Γκαουλίτα σε μία συναισθηματική δήλωση, προσθέτοντας ότι κυβερνο-εγκληματίες τον είχαν πείσει «να τους μεταφέρει χρήματα πολλές φορές». Οι αδελφοί της εκκλησίας της Αγίας Ελισάβετ φέρονται να αντέδρασαν «πολύ ήσυχα».

Η ιστορία του 64χρονου Καθολικού ιερέα ξεκίνησε την άνοιξη του 2017, όταν έλαβε email από υποτιθέμενη δικηγορική εταιρεία που ισχυρίζονταν ότι είχε κερδίσει το τζακ ποτ σε λοταρία της Ισπανίας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περισσότερων από 935.000 ευρώ.

Ωστόσο, θα έπρεπε να καταβάλει 35.000 ευρώ σε αμοιβές για να πάρει τα χρήματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πλήρωσε αρχικά από δικά του χρήματα. Αλλά αντί να λάβει το ποθητό ποσό, περισσότερα email έφτασαν απαιτώντας περισσότερα χρήματα. Μετά από κάποιο προβληματισμό, ο Γκουαλίτα αποφάσισε να παραβιάσει την εντολή «Ου κλέψεις» και «έβαλε χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας το καλοκαίρι. «Το μυαλό μου είχε σταματήσει» δήλωσε αργότερα, παραδεχόμενος στην εφημερίδα Bild την αμαρτία του.

Όπως και να έχει, η φωνή της συνείδησης — ή ο φόβος της τιμωρίας- νίκησε τη φωνή του «Σατανά» καθώς ο ιερέας παραδόθηκε στην αστυνομία και τον επίσκοπο την Παρασκευή, για να αποκαλύψει την υπεξαίρεση στην αστυνομία. Ο επίσκοπος Γκέρχαρντ Φάιγκε αντέδρασε αυστηρά καθαιρώντας τον ιερέα από την ενορία του και υποσχέθηκε περαιτέρω μέτρα.

«Κανείς ιερέας ή υπάλληλος της εκκλησίας δεν μπορεί να κακοδιαχειρίζεται σκόπιμα πόρους της ενορίας» δήλωσε. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ιερέας έχασε τη δουλειά του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.