Υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή – Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μπουτάρη

Υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή - Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μπουτάρη

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Γιάννης Μπουτάρης έχει συγκαλέσει τη δημοτική του ομάδα, και αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας αύριο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα.

Ολο το τελευταίο διάστημα, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν ξεκαθάριζε τη θέση του: άλλοτε άφηνε να εννοηθεί ότι δύο θητείες στον δήμο είναι αρκετές, άλλοτε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ως τα βαθειά του γεράματα.

Αν τελικά πάρει την απόφαση ότι κλείνει ο κύκλος του και θα αποσυρθεί, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΙΝΑΛ που τον στηρίζουν θα πρέπει να αναζητήσουν ένα νέο πρόσωπο.

Για το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζεται κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στο πρόσωπο της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή. Η ευρωβουλευτής έχει ειδοποιηθεί από την Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα είναι κανά υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο και ήδη μετράει τα επόμενα βήματά της. Είναι γεγονός ότι η νεαρή πολιτικός έχει μεγάλη απήχηση σε ακροατήρια ευρύτερα της κεντροαριστεράς και είχε εκλεγεί πρώτη, με μεγάλο αριθμό ψήφων, στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Αν προταθεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η Εύα Καϊλή πιθανότατα να απαντήσει θετικά, αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον της.

Προφανώς η ίδια θα μετρήσει την απήχησή της στο Δήμο, με δημοσκοπήσεις. Υπάρχει, πάντως, ένα θετικό κλίμα για το πρόσωπό της, ειδικά μετά τη θέση που έλαβε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παρουσία της στις διαδηλώσεις της πόλης.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.