Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Πώς η «μαύρη χήρα» βοήθησε τον εραστή της να σκοτώσει τον σύζυγό της

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Πώς η «μαύρη χήρα» βοήθησε τον εραστή της να σκοτώσει τον σύζυγό της

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμπεται ο Βούλγαρος αστυνομικός από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σητείας για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη που έγινε τον Οκτώβριο του 2017.

Παράλληλα, η 39χρονη σύζυγός του παραπέμπεται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star, η σύζυγος του καρδιολόγου ήταν εκείνη που έδωσε στον εραστή της τις σωστές πληροφορίες, ώστε να του στήσει το καρτέρι θανάτου στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Στο βούλευμα των δικαστικών αρχών αναφέρεται ότι η 39χρονη «μαύρη χήρα» ενημέρωσε τον Βούλγαρο αστυνομικό με μήνυμα μέσω του κινητού της για την ακριβή ώρα αναχώρησης του συζύγου της από το σπίτι τους στη Σητεία, το δρομολόγιό του, αλλά και ποιο ήταν το καταλληλότερο σημείο της διαδρομής για την ενέδρα.

 

Να σημειωθεί πως ο καρδιολόγος δολοφονήθηκε από τον Βούλγαρο φίλο της συζύγου του την ώρα που κατευθυνόταν στο ιατρείο του στη Σητεία, όπου και του είχε στήσει καρτέρι.

Ο δράστης φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την 39χρονη Βουλγάρα σύζυγο του γιατρού και μαζί να σχεδίασαν τη δολοφονία του.

Ο γιατρός που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, Χριστόδουλος Καλαντζάκης

Και οι δύο συνελήφθησαν, ενώ λίγους μήνες μετά τη δολοφονία η γυναίκα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Η αδελφή του γιατρού και ο γαμπρός του υποστηρίζουν ότι η σύζυγος του καρδιολόγου και ο φερόμενος ως εραστής της σκότωσαν τον γιατρό για να πάρουν την τεράστια περιουσία του, μέσω του παιδιού.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.