Αλιγάτορες για… χαλάρωση πριν την πτήση

Αλιγάτορες για... χαλάρωση πριν την πτήση

Το αεροδρόμιο Λούις Άρμστρονγκ της Νέας Ορλεάνης βοηθάει τους επιβάτες να ξεπεράσουν το άγχος της πτήσης με αλιγάτορες!

Μεταξύ των ζώων που βοηθούν τους επιβάτες να ξεπεράσουν το στρες είναι κυρίως σκυλιά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί γουρούνι (Σαν Φρανσίσκο), γάτα (Ντένβερ) και μικρό άλογο (Σινσινάτι/Βόρειο Κεντάκι).

Δεκάδες αεροδρόμια στις ΗΠΑ βοηθούν εκατομμύρια επιβάτες να αποβάλουν το άγχος τους μέσω της συναναστροφής με ζώα στους χώρους αναμονής.

Πλέον το αεροδρόμιο Λούις Άρμστρονγκ της Νέας Ορλεάνης (MSY) ανεβάζει τον πήχη της υπηρεσίας χαλάρωσης προσθέτοντας αλιγάτορες στον «κατάλογο» των ζώων.

Κάθε απόγευμα Παρασκευής, όπως αναφέρει η USA Today, το Audubon Nature Institute φέρνει ζωντανά μωρά αλιγάτορα στην περιοχή παραλαβής αποσκευών και ενθαρρύνει τους επιβάτες να ποζάρουν δίπλα στο ερπετό για μία σέλφι. Αν είναι αρκετά γενναίοι, οι επιβάτες μπορούν απλά να αγγίξουν τον αλιγάτορα.

«Τα μωρά αλιγάτορες είναι πιθανόν από ενός έως τριών ετών και έχουν μήκος το πολύ περίπου ένα μέτρο» δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Εριν Μπερνς. «Το Ινστιτούτο θα φέρνει ένα ή δύο μωρά αλιγάτορες κάθε εβδομάδα. Αυτά τα ζώα είναι συνηθισμένα στο άγγιγμα και έχουν συχνά διαλείμματα».

Το MSY ξεκίνησε τον Ιούνιο με τη θεραπευτική ομάδα σκύλων, ωστόσο, η Μπερνς υποστηρίζει ότι οι επισκέψεις των αλιγατόρων και οι σέλφις είναι άλλος ένας τρόπος για την ενίσχυση της εμπειρίας των επιβατών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.