
Να καταργηθεί ο εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια της Βορείου Ηπείρου, ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
“Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο”, δήλωσε ο Μπερίσα, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες και τον θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.
Μιλώντας σε εκπομπή του «REPORT TV» o πρώην Αλβανός Πρωθυπουργός συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, αφήνοντας αιχμές πως πίσω από το περιστατικό κρύβεται η Ελλάδα με στόχο την Βόρειο Ήπειρο.
“Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειο Ήπειρος. Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση”, δήλωσε ο Μπερίσα στρέφοντας τα πυρά του και κατά του Έντι Ράμα.
Όπως αναφέρει το echedoros-a.gr, “ο εορτασμός του “ΟΧΙ” δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε”, κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Δολοφονία διασώστριας: Το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ρίχνει φως στο μυστήριο της Σύρου
- Σύρος: Ποια ήταν τελικά η σχέση της διασώστριας του ΕΚΑΒ με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε
- Τρομακτική εκτόξευση: Η σχολή που ανέβηκε 7.570 μόρια στις Πανελλήνιες του 2026