Νέες αποκαλύψεις: σκότωσαν τον Κασόγκι με ναρκωτικά, τον διαμέλισαν μέσα στο προξενείο

Νέες αποκαλύψεις: σκότωσαν τον Κασόγκι με ναρκωτικά, τον διαμέλισαν μέσα στο προξενείο

Την ποινή του θανάτου για πέντε από τους έντεκα υπόπτους για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι θα ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας.

Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην υπόθεση η οποία έχει κλονίσει τις σχέσεις του Ριάντ με βασικούς δυτικούς συμμάχους του.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, ο αρθρογράφος της Washington Post και σφοδρός επικριτής της ηγεσίας του βασιλείου δολοφονήθηκε έπειτα από την αποτυχία των «διαπραγματεύσεων» για την επιστροφή του στο Ριάντ και ότι το πρόσωπο εκείνο που διέταξε τη δολοφονία του ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των διαπραγματευτών, ο οποίος είχε σταλεί στην Τουρκία για τον επαναπατρισμό του δημοσιογράφου.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας και εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σααλάν αλ-Σααλάν είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου έπειτα από πάλη, με μια μοιραία δόση ναρκωτικού που του χορηγήθηκε σε ενέσιμη μορφή, και το πτώμα του διαμελίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός του κτιρίου. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας επανέλαβε ότι είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα μέλη από τη διαμελισμένη σορό του Κασόγκι.

Σύμφωνα με τον αλ-Σααλάν, κατηγορίες απαγγέλθηκαν εις βάρος 11 από 21 υπόπτους και θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο, ενώ η έρευνα για τους υπόλοιπους υπόπτους θα συνεχιστεί για να διακριβωθεί ο ρόλος τους στο έγκλημα.

Ταξιδιωτική απαγόρευση έχει επιβληθεί σε έναν ανώτερο σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου, στον Σαούντ αλ-Καχτάνι, ενώ οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις για τον ρόλο του στην υπόθεση, πρόσθεσε ο αλ-Σααλάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Καχτάνι είχε συναντηθεί με την ομάδα που είχε σταλεί στην Κωνσταντινούπολη για να επαναπατρίσει τον Κασόγκι προτού αυτή αναχωρήσει για την Τουρκία, προκειμένου να την ενημερώσει για τις δραστηριότητες του Κασόγκι. Ο Καχτάνι έχει ήδη αποπεμφθεί από τις υπηρεσίες του πρίγκιπα διαδόχου.

Πάντως, ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας απάλλαξε σήμερα από κάθε ευθύνη σε σχέση με την υπόθεση τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι ο πρίγκιπας δεν είχε γνώση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.