Σημίτης για άνοιγμα των λογαριασμών του: «Θα απαντήσω στις συκοφαντίες»

Σημίτης για άνοιγμα των λογαριασμών του: «Θα απαντήσω στις συκοφαντίες»

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης και καταλήγει:

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Νωρίτερα, τραπεζικές πηγές επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του, καθώς και δύο μελών της κυβέρνησης του το 2003.

Η κίνηση της Αρχής έγινε με αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσράν, στελέχους της εταιρείας Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών στην οποία υπάρχουν αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.