Ατσάλινη νικήτρια η ΑΕΚ

Ατσάλινη νικήτρια η ΑΕΚ

Παρά τις απουσίες βασικών παικτών, η ΑΕΚ έδειξε ψυχή νικώντας την Λιετκαμπέλις (65-59) σε ματς για την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Η κατάσταση εξ αρχής ήταν δύσκολη, για αυτό και η ΑΕΚ είχε προαναγγείλει την αναμέτρηση κόντρα στην Λιετκαμπέλις ως το ματς της χρονιάς μέχρι στιγμής. Τα προβλήματα πολλά (απόντες Σάκοτα, Μέις, Καββαδάς, Ξανθόπουλος) κι έγιναν ακόμα περισσότερα στη διάρκεια του ματς καθώς οι Λιθουανοί αντιστάθηκαν με σθένος.

Ομως, από δαύτο η ΑΕΚ είχε περισσότερο. Και διάθεση. Και πείσμα. Κι από όλα… Ο Μπάνκι έκανε αλχημείες βάζοντας τον Σαντ Ρος σε μία θέση που ίσως δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ. Αυτή του πόιντ γκαρντ. Ο Μωραϊτης έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά. Ο Λαρεντζάκης είχε ωριμότητα και συγκέντρωση. Ολοι έδωσαν τα πάντα. Μα πάνω απ’όλα ο άνθρωπος που εξελίσσεται σε λίρα 100 φέτος. Ο απίθανος Βινς Χάντερ ήταν για ακόμα μία φορά ο άνθρωπος του αγώνα σε όλα τα μέτωπα, η ΑΕΚ έπαιξε σκυλίσια άμυνα και τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι κυλούν εις βάρος της, βρήκε τα κουράγια να ανατρέψει την κατάσταση.

Ετσι έφτασε σε μία μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, εδρίαωσε τη θέση της στην κορυφή του ομίλου μαζί με τηνν Χάποελ και κάθε εβδομάδα κερδίζει ολοένα και περισσότερα. Κυρίως όμως, παίκτες. Νέους παίκτες. Το τερπνόν (οι νίκες), μετά του ωφελίμου (χρόνο στους μικρούς). Ολα καλά!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.