Οι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖ

Οι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖ

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια κάνει ότι δεν βλέπει το Καστελόριζο. Πλέον όμως θέλει να σβήσει από τον χάρτη και την Κρήτη.

Όλα δείχνουν ότι έχει μπει μπροστά το σχέδιο πλήρους αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ολόκληρη την περιοχή με την Τουρκία να διεκδικεί να επεκτείνει την δική της ΑΟΖ μέχρι τα νότια της Κρήτης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εμφάνιζαν τον παρακάτω χάρτη για να δείξουν την περιοχή όπου η Άγκυρα θεωρεί ως δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Οι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖ

 

Ο χάρτης αυτός είναι εμφανές ότι είχε στο στόχαστρο τα “οικόπεδα” της Κύπρου, αν και “εξαφανίζει” ταυτόχρονα και το Καστελόριζο.Οι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖ

Από τότε πέρασαν περίπου εννιά μήνες και… ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ένας νέος χάρτης. Στα χέρια του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας του Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Με το ανοιχτό πράσινο χρώματα ο Χουλουσί Ακάρ έδειχνε ότι η Ελλάδα επιχειρεί να αρπάξει από την Τουρκία 104.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και να ενοποιήσει τη δική της ΑΟΖ με εκείνες της Κύπρου και της Αιγύπτου.Οι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖΟι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖ

Πέρασαν μερικές ημέρες και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πήγε στη Λιβύη για να βρει σύμμαχο σε αυτές τις διεκδικήσεις και εκεί είπε ότι η Ελλάδα κλέβει και από τους Λίβυους 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Οι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖΟι Τούρκοι το χαβά τους! «Εξαφάνισαν» την Κρήτη από τον χάρτη, νέα πρόκληση με την ΑΟΖ

Ποιο το συμφέρον της Άγκυρας; Είναι πολύ απλό. Η Τουρκία επιχειρεί να “διαγράψει” την Κρήτη από τον χάρτη, επικαλούμενη κατά πάγια τακτική ότι τα νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και ταυτόχρονα αναζητά έναν σύμμαχο, ακόμη ένα κράτος, δηλαδή, το οποίο θα υποστηρίξει το ίδιο ενισχύοντας τη θέση της.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.