Με θητεία στον εισαγγελικό κλάδο τριάντα και πλέον ετών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας.
Aυτή τη φορά όχι για υπόθεση την οποία έχει χειριστεί αλλά γιατί σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στο Βύρωνα εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.
Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό και το όνομά του απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του Τύπου από τη δεκαετία του 90, όταν είχε αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε αποκτήσει την περιβόητη βίλα στην Εκάλη.
Αργότερα, ο ίδιος ερεύνησε την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, η οποία τελικά κατέληξε στο αρχείο.
Το όνομα του κ. Ντογιάκου είχε βρεθεί και πιο πρόσφατα όμως στην κορυφή της επικαιρότητας λόγω της έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός αποφάσιζε για το αν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα έπρεπε να προφυλακιστούν ή όχι.
Το διάστημα των ανακρίσεων, ωστόσο, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ντογιάκος, που είχε εκλεγεί επί δυο θητείες προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, βρέθηκε στο στόχαστρο με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να του αποδίδουν πολιτικές σκοπιμότητες και να τον χαρακτηρίζουν ως «υποχείριο του Σαμαρά».
Ο ίδιος πάντως μετά το πέρας της ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 συνολικά προσώπων, ανάμεσα του και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Ντογιάκος έχει χειριστεί επίσης την έρευνα για τα ομόλογα των Ταμείων, όπως αυτό των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ), αλλά και την υπόθεση με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Επίσης, είχε διερευνήσει την υπόθεση με το κύκλωμα των ακινήτων αλλά και αυτή με το αποκαλούμενο σκάνδαλο των άγονων γραμμών, το οποίο αποκαλύφθηκε επί Κώστα Καραμανλή.
Η θητεία στην εισαγγελία Εφετών
Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο κ. Ντογιάκος επανεξελέγη προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών. Περίπου ένα μήνα αργότερα αποχώρησε από τη θέση αυτή μετά την επίδοση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.
Η πειθαρχική καταδίκη σε βάρος του κ. Ντογιάκου αφορούσε σε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».
Πηγή: lawandorder.gr