Μελβούρνη: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Bourke Street

Μελβούρνη: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Bourke Street

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, σύμφωνα με το προπαγανιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το "πρακτορείο" Amaq.

Αυτό σημειώνει ότι ένας από τους μαχητές του έκανε την επίθεση με μαχαίρι σήμερα στη Μελβούρνη, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Από την επίθεση αυτή ενός άνδρα σομαλικής καταγωγής που ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ο ένας θανάσιμα, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται.

Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τον άνδρα να επιτίθεται με μαχαίρι στους αστυνομικούς που έσπευσαν στην Μπερκ Στριτ για την αντιμετώπιση περιστατικού με φωτιά σε αυτοκίνητο.

«Η αστυνομία ζητεί από όποιον βρισκόταν εκεί κατά το περιστατικό να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Αρχικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Μπερκ Στριτ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και όπως βγήκαν έξω από το όχημά τους ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.