Πεντάρα ο Ολυμπιακός!

Πεντάρα ο Ολυμπιακός!

Με κορυφαίο τον Κώστα Φορτούνη κι ένα ψαλιδάκι όνειρο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-1 τη Ντουντελάνζ πριν τον Παναθηναϊκό και παρέμεινε μέσα στην πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έκανε το… κατ’ αρχήν χρέος του στον 6ο όμιλο του Europa League! Στο ματς της 4ης αγωνιστικής, καθάρισε με μια ακόμη -εμφατική αυτή τη φορά- νίκη (5-1) το… εξάποντο επί της Ντουντελάνζ, έφτασε τους 7 βαθμούς στο γκρουπ και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Μπέτις – Μίλαν, λογικά θα παίξει την πρόκρισή του απέναντι στους επτάκις πρωταθλητές Ευρώπης την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο, πιθανώς ακόμη και στη διαφορά τερμάτων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα του με σκοπό να τελειώσει όσο πιο νωρίς γίνεται το ματς -αφού ακολουθεί και ντέρμπι αιωνίων- και οι παίκτες του το κατάφεραν επί της ουσίας από το πρώτο τέταρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» που μέχρι αυτό το ματς είχαν σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο σε μόλις 2 από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους, βγήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, έπιασαν σπουδαία απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά, πέτυχαν τέσσερα όμορφα γκολ με Τοροσίδη, Φορτούνη (2) και Λάζαρο, έχασαν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, και ικανοποίησαν πλήρως τον κόσμο τους.

Ιδιαίτερη κριτική σε τακτικό επίπεδο το ματς δεν… αντέχει, αφού ο Ολυμπιακός ευτύχησε να «βγάλει» από νωρίς όλη τη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας του σε σχέση με την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, η οποία προς τιμήν της δεν κατέβηκε στο γήπεδο βάζοντας… πούλμαν μπροστά στην περιοχή της. Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι και που τελικά πλήρωσε απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που κυκλοφόρησε έξοχα και ταχύτατα τη μπάλα και βρήκε τους χώρους για να κάνει το παιχνίδι του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έριξε αισθητά τους ρυθμούς του, ωστόσο παρέμεινε το απόλυτο «αφεντικό» του αγώνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έχασε κάποιες ακόμη ευκαιρίες, είδε τη Ντουντελάνζ να μειώνει προσωρινά με το ιστορικό πρώτο της γκολ σε φάση ομιλών, ενώ σκόραρε και ακόμη μια φορά για το τελικό 5-1 που τον διατηρεί φυσικά σε θέση πρόκρισης -ακόμη και πρωτιάς. Η ομάδα του Λουξεμβούργου, αντίθετα, αποκλείστηκε και μαθηματικά.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Μπέτις 8 (6-2)
Μίλαν 7 (6-4)
Ολυμπιακός 7 (8-4)
Ντουντελάνζ 0 (1-11)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

5η αγωνιστική / 29 Νοεμβρίου
Μπέτις – Ολυμπιακός (19:55)
Μίλαν – Ντουντελάνζ (19:55)

6η αγωνιστική / 13 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός – Μίλαν (22:00)
Ντουντελάνζ – Μπέτις (22:00)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.