Πρώην πεζοναύτης ο δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια

Πρώην πεζοναύτης ο δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια

Βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του άνδρα που σκόρπισε τον θάνατο σε μπαρ στην Καλιφόρνια.

Ο ύποπτος, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτοκτόνησε μετά το μακελειό, ονομαζόταν Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ και είχε υπηρετήσει στους Πεζοναύτες. «Είχαμε πολλές επαφές με τον Λονγκ επί σειρά ετών, για μικροεπεισόδια», εξήγησε ο σερίφης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τον περασμένο Απρίλιο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και, επειδή εκείνος συμπεριφερόταν «με παράλογο τρόπο», κάλεσαν ειδικούς ψυχολόγους.

Ο Λονγκ φαίνεται ότι πυροβολούσε στην τύχη τα θύματά του μέσα στο μπαρ, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πιστόλι των 45 χιλιοστών. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Αρχικά, οι αρχές μιλούσαν για τουλάχιστον 11 θύματα, χωρίς να διευκρινίζουν αν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες. Αργότερα, υπήρξαν πληροφορίες πως τα θύματα ήταν τραυματίες και πως ο δράστης είναι νεκρός. Λίγο μετά, όμως, ήρθε η επιβεβαίωση πως η Καλιφόρνια ζει μια τραγωδία: 12 άνθρωποι (11 πολίτες και ένας βοηθός σερίφη) νεκροί. Νεκρός και ο δράστης. Σύνολο, 13 οι νεκροί ενός ακόμη μακελειού.

Ήταν σε εξέλιξη φοιτητική βραδιά με κάντρι μουσική. Περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στο μπαρ όταν ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, μπήκε και άρχισε να θερίζει ζωές. «Εκεί μέσα επικρατεί φρίκη. Αίματα παντού και ο ύποπτος είναι κι αυτός νεκρός», τόνισε ο σερίφης της Κομητείας Βεντούρα Τζεφ Ντιν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.