Να ακυρωθεί η απόλυσή του ζητά ο υπάλληλος που εισέπραττε στην σύνταξη της νεκρής μάνας του

«Προϊόν αρρωστημένης φαντασίας» - Όσα υποστήριξε η γιαγιά που κατηγορείται ότι αποπλάνησε το εγγόνι της

Τι ζητάει ο δημοτικός υπάλληλος.

Να επιστρέψει στη θέση του ζητά ένας δημοτικός υπάλληλος ο οποίος καταδικάστηκε διότι, σύμφωνα με την κατηγορία, εισέπραττε επί 9 ολόκληρα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του.

Ο υπάλληλος, αφενός καταδικάστηκε από τα δικαστήρια, αφετέρου απολύθηκε οριστικά με απόφαση του πειθαρχικού και τώρα με ισχυρισμό ότι τη σύνταξη την έπαιρνε εξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψής της, ζητεί να ακυρωθεί από το Διοικητικό Δικαστήριο η απόλυσή του.

Ο υπάλληλος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, αφού του καταλογίζεται ότι εισέπραξε συντάξεις ύψους 45.950 ευρώ και εκκρεμεί η έφεσή του κατά της απόφασης.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλλε προσωρινή παύση 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου του επιβλήθηκε, τελικά, η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης).

Κατόπιν αυτών, προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της απόλυσής του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.