Στα ημιτελικά του κυπέλλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Στα ημιτελικά του κυπέλλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Με όπλο την άμυνα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού σφίγγει, προκαλεί ασφυξία στον αντίπαλο. Δέχθηκε 28π. από τον Προμηθέα στην επανάληψη και παρότι είχε μόλις 6/22 τρίποντα προκρίθηκε με 68-76 στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μετά το διπλό στην Μπουντούτσνοστ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε διπλό και στην Πάτρα για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν έπεισε με την παρουσία του για 40′.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι του Προμηθέα, όμως λόγω των νεκρών διαστημάτων τους και του κάκιστου ποσοστού τους στα τρίποντα (6/22) δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το ματς. Εν τέλει, το στοιχείο που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ήταν η άμυνα των φιλοξενούμενων, που δέχθηκαν μόλις 29π. στην επανάληψη και κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν την πρόκριση, έχοντας για διψήφιους τους Νικ Καλάθη (15π.), ΝτεΣόν Τόμας (12π.), Στεφάν Λάσμε (10π.) ενώ σε άλλο ένα ματς πήραν λύσεις από το δίδυμο Παπαπέτρου – Παππά. Από τους αξιόμαχους ηττημένους ξεχώρισε ο… φευγάτος Τερέλ Παρκς (14π., 11ρ.), που ήταν κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα.

Οι «πράσινοι» μετά την πρόκριση στο γεμάτο «Δ. Τόφαλος», που είχε και σχεδόν 1.000 φίλους τους στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Euroleague με τον Ολυμπιακό (9/11). Η επόμενη μέρα για τον Προμηθέα έχει το παιχνίδι με την Στρασμπούρ για το BCL (7/11).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.