Φως στο μυστήριο της δολοφονίας Λαγούδη: Η τελευταία ατάκα της πριν πάρει φωτιά το αυτοκίνητο  

Φως στο μυστήριο της δολοφονίας Λαγούδη: Η τελευταία ατάκα της πριν πάρει φωτιά το αυτοκίνητο  

Ο τσακωμός και η ατάκα-μυστήριο...

Φως στο μυστήριο της δολοφονίας(;) Λαγούδη φέρνει η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη τη μέρα που η Ειρήνη έχασε τη ζωή της.

Ο ίδιος βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, είδε τα πάντα και η μαρτυρία του αξιολογείται ως πολύ σοβαρή από τις αρχές. Βάσει των όσων εξιστόρησε το σενάριο της αυτοκτονίας δείχνει να απομακρύνεται. Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μαζί σου»:

«Ήμουν εκεί, άκουσα τι έγινε. Οι δύο άντρες ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, το τζιπ το μαύρο. Αυτοί είχαν κατέβει από το Πετροχώρι, πέρασαν μπροστά μου. Ήρθαν από κει που δεν έχει κάμερες. (…) Είχε βγει το τζιπ πιο δω, 300 μέτρα από κει που τη σκοτώσανε και περιμένανε αυτοί. Κι όταν έφτασε η γυναίκα σταμάτησε πόρτα με πόρτα και μίλαγε δύο λεπτά με έναν από αυτούς, δικό του άνθρωπο. Κατάλαβες; Τρεις σκότωσαν τη γυναίκα. Και άκουγα και μια ψιλή φωνή, η ψιλή φωνή ήταν γυναίκα. Η χοντρή (φωνή) ήταν της Ειρήνης Λαγούδη. Φώναζε η γυναίκα: “Αφήστε με!”, ακούστηκε στο Πετροχώρι, χίλια μέτρα πάνω.

«Αρπάζω το όπλο είχα τρία φυσέκια μέσα. Λέω θα δώσω μάχη αν ζητήσει βοήθεια. Δεν ζήτησε βοήθεια, γιατί δεν ζήτησε; Εδώ είναι η αμμουδιά που σκότωσαν τη γυναίκα. Το τζιπ όταν κατέβηκε από το Πετροχώρι πήγε στην αμμουδιά. Έκατσε κάνα μισάωρο. Φεύγει από κει και έρχεται 300 μέτρα εδώ πιο πίσω. Στον δρόμο αυτό, κατάλαβες; Όταν ήρθε η Ειρηνούλα πήγε εκεί δίπλα δίπλα, για 2-3 λεπτά μιλάγανε.

«Εγώ ήμουν στα 300 μέτρα υψόμετρο, ευθεία πάνω. Εδώ μιλάγανε. Εδώ κατέβηκαν δύο πριν έρθει το αμάξι. Κατέβηκαν δύο άτομα από εδώ και πήγαν πάνω. Κρύφτηκαν στο σπίτι. Το ένα μπορεί να ήταν και γυναίκα. Στο παλιό σπίτι εκεί πάνω, δυο τρία λεπτά πριν έρθει η Ειρήνη..

Έρχεται η Ειρήνη δίπλα δίπλα και μιλάγανε με τον οδηγό. Και μετά ξεκινάει η Ειρήνη και πάει στην αμμουδιά. Εγώ ήμουν 300 μέτρα πάνω. Αυτός άργησε δέκα λεπτά να πάει στην αμμουδιά» λέει ο μάρτυρας.

«Άκουσα μεγάλη συμπλοκή! “Θα το πληρώσετε”»

Συνεζίοντας την συγκλονιστική μαρτυρία του λέει: «Εδώ άκουσα μια συμπλοκή μέσα σε αμάξι, σε κλειστό χώρο. Υπόκωφο. Εδώ άκουγα μια συμπλοκή, γυναίκες, άντρες, κι ένα “σκάσε” καθαρά το άκουσα. Μια συμπλοκή μεγάλη. Δεν μπορούσα να ξεκαθαρίσω τίποτα. Λέω τι διάολο, τσακώνονται πάλι οι Αλβανοί στα χωράφια;

Και μετά από 1,5-2 λεπτά βγήκε έξω η Ειρήνη. Η Ειρήνη λέω τώρα δηλαδή, ήξερα εγώ ποια είναι; Τότε νόμιζα ήταν Αλβανίδα, ότι τσακώνονταν Αλβανοί…» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Χοντρή φωνή. “Αφήστε με”… Ανατρίχιασα, έτρωγα ένα γιαουρτάκι εκείνη την ώρα και το πέταξα. Αρπάζω το τουφέκι και λέω αν φωνάξει βοήθεια θα ρίξω. Τρία λεπτά κράτησε η γυναίκα. Έλεγε συνέχεια “Άκουσε με” και “Γιατί; ”Η τελευταία της κουβέντα ήταν ένα μεγάλο “Γιατί; Θα το πληρώσετε…” . Η τελευταία της κουβέντα. Μετά κάτι της έβαλαν στο στόμα, τελείωσε. Μετά από τρία λεπτά βλέπω μια στήλη καπνό 50 μέτρα. Και χάθηκε. Εγώ νόμιζα είναι οι Αλβανοί και καίνε ξύλα που μένουν από τις ελιές και ησύχασα. Μετά την άλλη μέρα κοιτάω την Πυροσβεστική, πήγαινε πέρα δώθε. Λέω “τι ψάχνετε ρε παιδιά”; Λέει “χάθηκε μια γυναίκα με ένα αμάξι”. Κοιτάω στην τηλεόραση μετά από δύο ημέρες, αυτό το αμάξι χάθηκε, που ήταν εκεί με το τζιπ…» καταλήγει ο μάρτυρας – κλειδί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.