Ο Χασάν καθάρισε για τον Ολυμπιακό

Ο Χασάν καθάρισε για τον Ολυμπιακό

Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός.

Στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός δεν είχε πολλές ευκαιρίες αλλά είχε την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Ένα γκολ-τριγωνομετρίας από Νάτχο-Κούτρη-Χασάν έριξε στο καναβάτσο τον Άρη (0-1) που παραπαίει εδώ και εβδομάδες.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε όμως το ζητούμενο ήταν η νίκη και αυτή ήρθε για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη. Η επιλογή του Μαρτίνς να περάσει στο ματς τον Νάτχο αποδείχθηκε καθοριστική και οι ερυθρόλευκοι χάρη στο γκολ του Χασάν έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς που τους φέρνουν στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακό να έχει ρόλο… γηπεδούχου καθώς οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν πολύ δυνατά και έψαξαν το γκολ που θα τους βάλει από νωρίς στη θέση του οδηγού. Μάλιστα, είχαν και δύο – τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν είτε λόγω του Κουέστα είτε λόγω της αστοχίας τους. Μετά το πέρας των πρώτων 15’ η πίεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης άρχισε να έχει αποτελέσματα αφού οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και το παιχνίδι είχε.

Ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει και με την σειρά του να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις τον Σα αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού σε εξαιρετικές επεμβάσεις. Τελικώς, ως και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου για το πρώτο μέρος δεν άλλαξε κάτι με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αρκετά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Ο Μαρτίνς θέλησε να δώσει «ανάσα» στην μεσαία του γραμμή και πέρασε τον Νάτχο στη θέση του Λάζαρου. Ο Ισραηλινός με τη σειρά του φρόντισε να τον δικαιώσει αφού από δική του εξαιρετική μπαλιά, τελικός αποδέκτης ήταν ο Χασάν που σκόραρε από κοντά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Πάκο Ερέρα προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως επιτυχία αφού ο Ολυμπιακός έλεγξε με σχετική ευκολία τον ρυθμό του αγώνα και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα. Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν σε μία σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα, αξιοποίησαν τις απώλειες βαθμών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και μείωσαν την απόστασή τους από την κορυφή τους τέσσερις βαθμούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.