Το σήριαλ του Mega που έγραψε ιστορία και δε θα ξεχάσουμε ποτε

«Φάγαμε ψωμί στο MEGA, αν πω πόσα έπαιρνα θα με πάρουν με τις πέτρες» λέει ο γνωστός ηθοποιός

Εκατοντάδες είναι οι σειρές και οι εκπομπές που μπορούμε να θυμηθούμε.

Το Mega πέρασε στην ιστορία τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018. Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα η Digea έριξε το σήμα του καναλιού που εκπέμπει πλέον διαδικτυακά αλλά και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Τα 29 χρόνια του μεγάλου κανάλιου δεκάδες σειρές πέρασαν από τις οθόνες μας. Μερικές από αυτές έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Άλλωστε η ταινιοθήκη του καναλιού αποτελεί και το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο. Μέχρι και την τελευταία μέρα προβάλλονταν επαναλήψεις σειρών με το κανάλι να σημειώνει διψήφια νούμερα τηλεθέασης.

Μία όμως από αυτές κατέχει και ένα τεράστιο ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον. Το «Νησί» αποτέλεσε κατά γενική ομολογία μια εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά με τρομερό καστ ηθοποιών που με τις ερμηνείες τους καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2010 η σειρά σημείωσε ένα εξωπραγματικό ρεκόρ τηλεθέασης. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε Tηλεθέαση Mέσου λεπτού (το ποσοστό επί του πληθυσμού που παρακολουθεί ένα πρόγραμμα κατά μέσο όρο, σε κάθε λεπτό της διάρκειάς του) 36,2% και 62% Mερίδιο Tηλεθέασης (το ποσοστό επί των ανοιχτών τηλεοράσεων). Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών στην ελληνική τηλεόραση.

Το δεύτερο ημίχρονο του τελικού του Euro 2004 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.