Γι’ αυτό τον… γουστάρουν όλοι: Απίστευτη δήλωση Πετρετζίκη για τα λεφτά!

Γι' αυτό τον... γουστάρουν όλοι: Απίστευτη δήλωση Πετρετζίκη για τα λεφτά!

Ο Άκης ξέρει να «μαγειρεύει» υπέροχα κι εκτός κουζίνας...

Τη νέα του συνέντευξη στον Θεόδουλο Παπαβασιλείου και το «Plan Be» που κυκλοφορεί σήμερα με τον «Ελεύθερο Τύπο» παραχώρησε ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο γνωστός σεφ, μίλησε για τη συμμετοχή του στο «Bake off Greece», τα νέα του τηλεοπτικά σχέδια αλλά και την εποχή του Mega, σχολιάζοντας τη δήλωσή του σχετικά με τα 800 ευρώ μισθό που έπαιρνε τότε αλλά και το γεγονός πως αυτή σχολιάστηκε αρνητικά.

Τι δηλώνει ο Άκης;

Έχεις μιλήσει πρόσφατα για τα 800 ευρώ που έπαιρνες τότε στο Πρωινό mou, για το πιεστικό πρόγραμμα που είχες, ώστε να μπορέσεις να βρεις τα χρήματα για να «τρέξεις» τα projects που σχεδίαζες… Πέραν των δυσκολιών, τι νοσταλγείς από την εποχή που έκανες τα πρώτα σου τηλεοπτικά –και όχι μόνο– βήματα;

«Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν απαξιώ τα 800 ευρώ. Ήταν μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή μου την οποία έζησα, πήρα τα θετικά της, έμαθα από τις δυσκολίες της και προχώρησα μπροστά.

Το πάθος και η αγάπη μου για αυτό που κάνω παρέμειναν ίδια, ενώ προσωπικά εξελίχθηκα τόσο στη δουλειά μου, όσο και στον τρόπο σκέψης μου».

Πώς νιώθεις που το πρώτο κανάλι που σε φιλοξένησε έκλεισε τον κύκλο του, με τον τρόπο που αυτός έκλεισε;

«Σε όποιο κανάλι κι αν συνέβαινε αυτό, θα ένιωθα το ίδιο άσχημα για τον κόσμο που εργάζεται εκεί. Αναμφίβολα ήταν ένα γεγονός στενάχωρο το οποίο εύχομαι να μη χρειαστεί να βιώσει κανείς ποτέ ξανά».

Ξέρω ότι παρακολουθείς και τα όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό στο κομμάτι της μαγειρικής. Υπάρχει κάποια νέα τάση, κάποια νέα διεθνής μόδα που προβλέπεις ότι θα έρθει σύντομα και στην Ελλάδα;

«Θα σου πω αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από το Bake Off Greece. Θέλουμε να καταφέρουμε να βάλουμε τον κόσμο στην κουζίνα. Να μπορεί ο καθένας να παρασκευάζει μόνος του τα αγαπημένα του γλυκά, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες.

Η τάση, λοιπόν, είναι: μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε. Μάλιστα, αν έχετε και το δικό σας μποστανάκι ή τις δικές σας κοτούλες που θα σας δίνουν ολόφρεσκα αυγά, ακόμα καλύτερα!».

Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να κάνεις ένα επαγγελματικό άνοιγμα και στο εξωτερικό; Είναι κάτι που θα το ήθελες;

«Ναι, δεν σου κρύβω ότι το έχω σκεφτεί. Η μαγειρική δεν έχει σύνορα. Οπότε θα ήταν χαρά μου κάποια στιγμή να κάνω κάτι δικό μου στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.