Μετακομίζουν τα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ

Μετακομίζουν τα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ

Η Red Light District του Άμστερνταμ, τα διάσημα Κόκκινα Φανάρια αλλάζουν έδρα!

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ έφτιαξαν μια λίστα με προτεινόμενες περιοχές για τη μεταφορά των οίκων ανοχής της πόλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον της πορνείας στην πόλη.

Ο συνασπισμός των παρατάξεων των GroenLinks, των Δημοκρατών 66 και των Σοσιαλιστών, πρότεινε την έκδοση αδειών άσκησης επαγγέλματος και για περιοχές εκτός του Ντε Βάλεν ώστε οι ιερόδουλες να εργάζονται σε πιο ασφαλές μέρος, μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο Het Parool.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού, οι γυναίκες των Κόκκινων Φαναριών βιώνουν καθημερινά παρενοχλήσεις, κακοποίηση και αντιμετωπίζονται ως εκθέματα από τους τουρίστες που τις φωτογραφίζουν ανελέητα, συμπέρανε το δημοτικό συμβούλιο.

«Σκεφτείτε ένα είδος ξενοδοχείου με δωμάτια, εξοπλισμένα με κουμπί συναγερμού, χρηματοκιβώτιο και κάμερες ασφαλείας. Χάρη στο νέο σύστημα έκδοσης αδειών, μπορούμε να κάνουμε αυτή την εναλλακτική τοποθεσία ασφαλέστερη και ελκυστική για τις ίδιες τις εργαζόμενες», δήλωσε εκπρόσωπος του GroenLinks

Από την πλευρά του δημοτικός σύμβουλος των Δημοκρατικών 66 δήλωσε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα επιτρέπει επίσης στις ιερόδουλες να εργάζονται υπό καθεστώς ανωνυμίας «μακριά από τα φλας των τουριστών».

«Το ότι οι οίκοι ανοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή των Κόκκινων Φαναριών δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσουμε έτσι: αν θεωρηθεί ότι δημιουργείται συνωστισμός ή αν θεωρηθεί ότι σε αυτές τις γυναίκες δεν αρέσει πια (αυτή η κατάσταση), δεν πρέπει να αγνοηθεί μια συζήτηση για μια εναλλακτική τοποθεσία. Έτσι θέλετε να προσελκύσετε ανθρώπους στην πόλη σας;» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Επιπλέον, πολλοί τακτικοί πελάτες είναι πλέον σε θέση να «παραγγείλουν» ιερόδουλες μέσω του Διαδικτύου με αποτέλεσμα πολλές φορές οι περίφημες βιτρίνες των Κόκκινων Φαναριών να παραμένουν κενές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.