Διέλυσαν σε οξύ το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι; Βρήκαν στοιχεία στον κήπο του προξενείου

Διέλυσαν σε οξύ το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι; Βρήκαν στοιχεία στον κήπο του προξενείου

Πριν από μερικές μέρες, Τούρκος εισαγγελέας είχε ανακοινώσει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι είχε στραγγαλιστεί μόλις μπήκε στο προξενείο της χώρας του, στο πλαίσιο προσχεδιασμένου σχεδίου για τη δολοφονία του και στη συνέχεια το πτώμα του διαμελίστηκε.

Τώρα, Τούρκος αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δήλωσε στη Washington Post (σ.σ. εφημερίδα στην οποία εργαζόταν ο άτυχος δημοσιογράφος) πως το σώμα του, αφού διαμελίστηκε, «διαλύθηκε» σε οξύ!

Αυτό είναι το τελευταίο ενδεχόμενο που εξετάζουν οι τουρκικές αρχές: να διαλύθηκε σε οξύ η σορός του Κασόγκι ώστε να μη χρειαστεί να ταφεί. Κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στην Washington Post ότι βιολογικά στοιχεία που βρέθηκαν σε κήπο έξω από το προξενείο στηρίζουν την εκτίμηση πως ό,τι απέμεινε από τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο πετάχτηκε κοντά στο προξενείο. «Το πτώμα του δεν χρειαζόταν τα ταφεί» είπε ο αξιωματούχος.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να της αποκαλύψει που είναι η σορός του Κασόγκι και ποιος είναι ο Τούρκος συνεργός που ανέλαβε να «εξαφανίσει» το πτώμα.

Η Washington Post φέρνει στο φως ακόμη μια αποκάλυψη: ένα τηλεφώνημα που έκανε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στον Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα στον (φίλο του) Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο τηλεφώνημα αυτό που έγινε πριν η Σαουδική Αραβία παραδεχτεί τη δολοφονία του Κασόγκι μέσα στο προξενείο της, ο Σαλμάν είχε χαρακτηρίσει τον 59χρονο δημοσιογράφο επικίνδυνο ισλαμιστή.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Κούσνερ (σύζυγο της κόρης του Αμερικανού προέδρου) και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι ο Κασόγκι ήταν μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ανέφερε σε άρθρο της η Washington Post.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με την Washington Post, έγινε στις 9 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι και πολλές μέρες πριν το Ριάντ αναγκαστεί να παραδεχτεί τα όσα έγιναν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.