Απήγαγαν ανιψιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στην Κολομβία

Απήγαγαν ανιψιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στην Κολομβία

Όμηρος αγνώστων από τον περασμένο Αύγουστο κρατείται η ανιψιά του αείμνηστου συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αφήσουν ελεύθερη τη Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία.

Η Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία είναι εγγονή του Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, του αδερφού του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Την απήγαγαν στο τέλος Αυγούστου από ενόπλους. Την πήραν όμηρο όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητό της κοντά στην πόλη Σάντα Μάρτα, στη βόρεια Κολομβία.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσε ο στρατηγός Φερνάντο Μουρίγιο, επικεφαλής της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης απαγωγών της εθνικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιοι, οι απαγωγείς έχουν επικοινωνήσει δυο φορές με την οικογένεια της Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία και ζήτησαν λύτρα 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προσφέρεται αμοιβή 33.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της νέας και την ασφαλή απελευθέρωση της, διευκρίνισε ο στρατηγός.

Το 2017, στην Κολομβία αναφέρθηκαν 193 απαγωγές, κατά το υπουργείο Άμυνας.

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνές στη χώρα των Άνδεων, όπου υπήρξαν μια από τις πηγές χρηματοδότησης διαφόρων ένοπλων οργανώσεων, της άκρας αριστεράς, της άκρας δεξιάς, καθώς και συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, που διαρκεί πάνω από 50 χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 260.000 ανθρώπους.

Απήγαγαν ανιψιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στην Κολομβία

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.