Εικόνες ντροπής σε σχολείο στα Γιαννιτσά: μαθητές και σκουλήκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες ντροπής σε σχολείο στα Γιαννιτσά: μαθητές και σκουλήκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να μορφωθούν οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο στα Γιαννιτσά.

Οι τρικοσμικές εικόνες που αποτυπώνονται και στο βίντεο, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη κοινωνία, καθώς οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών είναι ορατοί.

Από το βίντεο του seleo.gr, διαπιστώνει κανείς, πως τα λυόμενα κτίρια είναι ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές. Όπως αναφέρουν τα παιδιά, ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα για να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία τους, με το κράτος να αδιαφορεί. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα (29-10-2018) το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας ένα καλύτερο και κτιριακά επαρκές σχολείο.

«Ύστερα από 22 χρόνια λειτουργίας μας, φοιτούν πάνω από 150 μαθητές κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια, επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι «μάθημα γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου».

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τονίζουν οτι,  «με την πάροδο του χρόνου όλες οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί φθορά με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον έξοδα, ώστε να μπορεί να διεξάγεται το μάθημα χωρίς προβλήματα».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.