Η οργισμένη αντίδραση του Γιάννη Πρετεντέρη: Αυτοί έκλεισαν το Mega

Η οργισμένη αντίδραση του Γιάννη Πρετεντέρη: Αυτοί έκλεισαν το Mega

O Γιάννης Πρετεντέρης μέσα από την εκπομπή του στο Θέμα Radio μίλησε για όσους το πολέμησαν και τελικά το έκλεισαν το Mega.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι ένας από τους δημοσιογράφους που το όνομά του συνδέθηκε με το Mega. Από το 2000 εργάστηκε στο Μεγάλο Κανάλι ως πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του Σταθμού ενώ για χρόνια παρουσίαζε την πολιτική-ενημερωτική εκπομπή «Ανατροπή».

Με αφορμή το μαύρο στο Mega o Γιάννης Πρετεντέρης μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Θέμα 104,6 μίλησε για το κανάλι που άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Με μουσική υπόκρουση το «We Are The Champios», των Queen ο δημοσιογράφος είπε για το κλείσιμο του Mega:

«Έβαλα αυτό το τραγουδάκι να μιλήσουμε για το Mega. Δεν θα πω πολλά. Νομίζω μιλούν τα δάκρυα, ο σεβασμός, η αγάπη του κόσμου. Μιλούν ακόμα και τα κροκοδείλια δάκρυα όσων δεν το ήθελαν. Το πολέμησαν. Μικρότητα, νοσηρότητα και κόμπλεξ. Δεν το ήθελαν γιατί ήταν το μέτρο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και εκείνοι δεν μετείχαν στο μέτρο αυτό. Ηταν το μέτρο, το πολιτικό, το κοινωνικό, το αισθητικό, το πολιτισμικό, το τηλεοπτικό, το καλλιτεχνικό, το προσωπικό.

Το Mega λοιπόν λείπει, θα λείψει και ενδεχομένως δεν θα υπάρξει ξανά κάτι ανάλογο, για αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος. Αλλά το Mega είναι πάντα πρωταθλητής. Είναι κάτι που δικαιώνεται, που δικαιώθηκε, που επιβεβαιώνεται καθημερινά στη συνείδηση αυτών που το αγάπησαν, στην αγάπη του κόσμου αν και κλειστό.
Δικαιώνεται πολιτικά από την πορεία του τόπου και από την κυβέρνηση που το πολέμησε και που αποδεικνύει ότι τόσοι ήτανε όσοι τους λέγαμε. Δικαιώνεται τηλεοπτικά. Ανοίξτε τις τηλεοράσεις σας να μου πείτε τι βλέπετε.
Το Mega ήταν το πρώτο, ήταν το καλύτερο. Δεν ήταν καλύτερο επειδή ήταν πρώτο. Ο Όσκαρ Γουάλιντ έλεγε ότι οι αναμνήσεις είναι ο μοναδικός παράδεισος από όπου δεν μπορούν να μας διώξουν. Εμάς λοιπόν κανείς δεν μπορεί να μας διώξει. Εύχομαι στους νεότερους συναδέλφους, καλλιτέχνες να φτιάξουν ένα δικό τους Mega.
Ξαναλέω δεν είναι απλό, δεν θα είναι εύκολο, δεν θα ξαναϋπάρξει εύκολα Mega αλλά η κοινωνία μας έχει ανάγκη από το μέτρο αυτό. Και θα το αποκτήσει ξανά το μέτρο. Θα το αποκτήσει όταν και τότε που το Mega θα δικαιωθεί πλήρως. Αυτά Champions. Και αν με ρωτάνε τώρα ποιοι έκλεισαν το Mega, τους ξέρουμε όλους με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.