Τσάκωσαν άνδρα που πήγε να κλέψει τη Μάγκνα Κάρτα

Τσάκωσαν άνδρα που πήγε να κλέψει τη Μάγκνα Κάρτα

Ένας άνδρας 45 ετών επιχείρησε να κλέψει τη Μάγκνα Κάρτα, τον πρώτο χάρτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα που χρονολογείται από το 1215 και φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό του Σάλσμπερι, 

«Ένας άνδρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε από μάρτυρες συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή, για κατοχή όπλου και για κακουργηματική ζημία και μεταφέρθηκε στο Μέλκσαμ για ανάκριση, όπου παραμένει. Η Μάγκνα Κάρτα δεν έχει υποστεί ζημιά και κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού», ανέφερε η αστυνομία του Γουιλτσάιρ.

Οι αρχές κάλεσαν μάρτυρες να αναφέρουν στην αστυνομία οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιστατικό.

«Καθώς φτάναμε στην πύλη του πέτρινου κτιρίου, ακούσαμε κάποιους να φωνάζουν και μπορούσαμε να διακρίνουμε ανθρώπους να βγαίνουν από τις πόρτες, έτσι σταματήσαμε. Φαινόταν σαν κάποιοι να ‘’παίζουν ξύλο”, αλλά καθώς περνούσαν από τις πόρτες είδα ένα σφυρί να πέφτει στο πάτωμα και έναν από τους άνδρες να το κλωτσάει προς δρόμο ενώ ένας άλλος άνδρας κρατούσε κάποιον. Στη συνέχεια του πήραν τα χέρια και του τα πέρασαν πίσω από την πλάτη, ενώ μάζεψαν και το σφυρί — πολλοί άνθρωποι άρχισαν να μαζεύονται γύρω του. Έκαναν πολύ καλή δουλειά», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.