Βόμβα: Τέλος από τον ΑΝΤ1 ο Κανάκης!

Βόμβα: Τέλος από τον ΑΝΤ1 ο Κανάκης!

Ο Αντώνης Κανάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1!

Είναι ξεκάθαρο μέσα από την ανακοίνωσή του ότι το «διαζύγιο» οφείλεται στη στάση που κράτησε ο ΑΝΤ1 γύρω από όλη αυτή τη φημολογία –και παραφιλολογία- με την οποία ο Αντώνης Κανάκης «χρεώθηκε» αποφάσεις της διοίκησης του σταθμού και δη για τη late night ζώνη.

Να θυμίσουμε ότι στην αρχή της χρονιάς, τον Φεβρουάριο του 2018, ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την ανανέωση της αποκλειστικής του συνεργασίας με τον Αντώνη Κανάκη, για ακόμη τρία χρόνια, έως το 2021, τονίζοντας στην ανακοίνωση ότι «Η σημαντική δε αυτή συνεργασία, με τον δημιουργό των πιο αγαπημένων και ιδιαίτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία ήδη μετρά 21 δημιουργικά χρόνια, θα αποκτήσει μια επιπλέον διάσταση, αφού ο Αντώνης Κανάκης θα διαμορφώνει τη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 και τη φυσιογνωμία αυτής, στο σύνολό της».

Βάσει αυτής της ανακοίνωσης λοιπόν ο Κανάκης ήταν υπεύθυνος να «διαμορφώνει τη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 και τη φυσιογνωμία αυτής, στο σύνολό της», με αποτέλεσμα αρκετά δημοσιεύματα να τον παρουσιάζουν ως κύριο υπεύθυνο για το «κόψιμο» των late night shows που παρουσίαζαν οι Γιώργος Λιάγκας και Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Πριν από λίγο καιρό η Φαίη Σκορδά μέσα από την εκπομπή της «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1 φαίνεται ότι… φωτογράφισε τον Αντώνη Κανάκη ως τον άνθρωπο που «έκοψε» τον πρώην σύζυγό της, Γιώργο Λιάγκα, με τη διοίκηση του ΑΝΤ1 να ποιεί… τη νήσσαν, αφήνοντας έτσι, ακόμα κι εκ των έσω, να διαμορφώνεται δημόσια μία εικόνα για τον Αντώνη Κανάκη εντελώς αναληθή πλήττοντας τον επαγγελματικά αλλά κυρίως προσωπικά, σαν να ήθελε κάποιος μέσω αυτού να… βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά, ή στην προκειμένη περίπτωση κάποιους παρουσιαστές εκτός αέρα…!

Αυτά οδήγησαν τον Αντώνη Κανάκη να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια συνεργασίας θέλοντας όπως φαίνεται να διασφαλίσει ότι τα «κάρβουνα» θα τα αναλάβουν αυτοί που πρέπει…!

Στην ανακοίνωσή του λοιπόν ο Αντώνης Κανάκης αναφέρει:

«Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.

Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του.

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε και εφάρμοσε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη.

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού.

Αντώνης Κανάκης».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.