Φανταστικό: Νομική σχολή διδάσκει… Χάρι Πότερ

Φανταστικό: Νομική σχολή διδάσκει... Χάρι Πότερ

Λογικά, θα γίνει το... αδιαχώρητο σε αυτό το μάθημα της Νομικής Σχολής της Καλκούτας!

Μπορεί η σπουδή της νομικής επιστήμης να θεωρείται από πολλούς ανιαρή, ωστόσο, δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα ζηλέψουν το νέο μάθημα που εισάγει η Νομική Σχολή της Καλκούτας στην Ινδία.

Σε μια προσπάθεια να κάνει τους φοιτητές της να βάλουν περισσότερη φαντασία στον τρόπο που σκέφτονται, μελετούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο, η Νομική Σχολή της Καλκούτας εισάγει μάθημα που σχετίζεται με τον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ, όπως μεταδίδει ο Independent.

Το μάθημα που έχει τίτλο «Διεπαφή μεταξύ της λογοτεχνίας φαντασίας και του νόμου: Ειδική μελέτη του σύμπαντος του Χάρι Πότερ της Ρόουλινγκ», έχει ως στόχο να «βγάλει» τους φοιτητές από την κλασσική μελέτη της νομικής επιστήμης εισάγοντας μια συγκριτική θεώρηση της πραγματικής ζωής και των νομικών πτυχών της φαντασιακής λογοτεχνίας.

Ανάμεσα στα ζητήματα που αναφέρονται στο μάθημα περιλαμβάνεται για παράδειγμα, η σύγκριση των κοινωνικών και ταξικών δικαιωμάτων στην Ινδία με την «υποδούλωση των ξωτικών και την περιθωριοποίηση των λυκάνθρωπων» στα βιβλία της Ρόουλινγκ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την μελέτη των κανόνων του παιχνιδιού Quidditch και τη δίκη του Sirius Black.

Το μάθημα θα είναι επιλογής και θα διαρκεί 45 διδακτικές ώρες. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 40 φοιτητές και έχει ζητηθεί να αυξηθεί το όριο των φοιτητών που μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.