Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ύποπτο δέμα και στο σπίτι του Ομπάμα

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ύποπτο δέμα και στο σπίτι του Ομπάμα

Λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του ζεύγους Κλίντον, βγήκε η είδηση από το Reuters πως ύποπτο πακέτο στάλθηκε και στο σπίτι του ζεύγους Ομπάμα.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε σήμερα η Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, τα δέματα απευθύνονταν σε πρόσωπα που προστατεύονται από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη, ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από τεχνικό που ελέγχει την αλληλογραφία του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, οι οποίοι διαμένουν σε προάστιο της Νέας Υόρκης.

Ο αξιωματούχος που επικαλείται η εφημερίδα ανέφερε πως ο μηχανισμός είναι παρόμοιος με αυτόν που εντοπίστηκε τη Δευτέρα κοντά στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επίσης διαμένει σε προάστια βόρεια της Νέας Υόρκης.

Τα κίνητρα του επίδοξου βομβιστή που τοποθέτησε το μηχανισμό στο σπίτι του Σόρος παραμένουν άγνωστα, καθώς δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ενώ δεν είναι σαφές αν ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε σήμερα τοποθετήθηκε από τον ίδιο δράστη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.