Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρονται να συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνήθηκαν την διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του στις αρχές για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται ότι διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να χαθεί η οσμή των παράνομων πληρωμών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.